Er komt bij boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein weer een strijd tussen leerlingen van basisscholen om welke klas de ‘superjuffie of supermees’ heeft. Het gaat om de leukste, grappigste, liefste of creatiefste juf of meester van Amstelveen en omstreken.

De leerlingen kunnen hem of haar stiekem opgeven voor de Superjuffie & SuperMees-verkiezing 2023.

Gender

Kinderkrant Amstelkids is tegenwoordig bij de strijd betrokken en roept kinderen op hun meester of juf op te geven. De strijd wordt georganiseerd naar aanleiding van het kinderboek ‘Superjuffie’ van Janneke Schotveld en is kennelijk nog niet ontdekt door degenen die dit genderloze tijdperk verdedigen, waarin zelfs de NS over ‘reizigers’ spreekt en de term ‘dames en heren’ liet vallen.

“Superjuffen en supermeesters kunnen heel veel”, zegt de Amstelkids. “En dat stopt niet alleen bij goed uitleggen. Ze maken ook leuke grappen, kunnen serieus met je praten en houden jouw geheimen geheim. Eigenlijk zijn het supermensen en daarom mogen ze in het zonnetje worden gezet”, luidt de oproep.

Formulier

Leerlingen die meedoen, moeten in maximaal 50 woorden laten weten waarom hun juf of meester de titel Superjuffie of SuperMees 2023 verdient. Zij kunnen het formulier op pagina drie van de kinderkrant invullen, uitknippen en vóór zondag 11 juni in bij boekhandel Libris Venstra op het Stadsplein. De krant is in de laatste week van mei op alle basisscholen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel verspreid. Maar e-mailen mag ook. Dat kan via info@venstra.nl

Jury

Een jury benoemt drie genomineerden en nodigt die uit op de speciale uitreikingsmiddag, waarop ook de hele klas welkom is. Wethouder Frank Berkhout van Onderwijs maakt die middag, samen met de kinderburgemeester, de winnares of winnaar bekend. En winnende keerkracht de leerkracht mag zich een heel jaar Superjuffie of SuperMees 2023 noemen. Sinds 2015 organiseert boekhandel Libris Venstra op het Stadsplein de Superjuffie-en SuperMees verkiezing, vernoemd naar de bekende boekenreeksen Superjuffie en Mees Kees.  Van 2021 is bij deze verkiezing kinderkrant Amstelkids (www.amstelkids.nl) betrokken.

Fotobijschrift: Superjuffie 2022 Lara Walraven. Foto: Amstelkids 

2 REACTIES

  1. Die Lara van harte gegund hoor, maar ik vind het gewoon niet leuk tov haar collega’s die net zo hard hun lessen attractief proberen te maken.
    Het valt wel op dat zo’n super figuur nooit iemand is van middelbare leeftijd maar altijd jong en er goed uitziend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.