De opbrengst van de Fancy Fair op woensdag 21 juni (12.00 tot 17.00 uur) gaat naar een nieuwe rolstoel voor algemeen gebruik bij Dagbesteding Groenelaan aan de Helpende Hand 9. Dat meldt zorgorganisatie Amstelring.

Die zegt dat een goede rolstoel kunnen meer mensen meegaan wandelen. Ook is een rolstoel volgens Amstelring, die de Dagbesteding exploiteert, handig tijdens uitjes met de bus.

Uitdagingen

Iedereen pakt op de Dagbesteding zijn eigen werkstuk en gaat aan de slag. “Ik maak schilderijtjes voor de verkoop”, vertelt de enige man aan tafel. Zorgvuldig kleurt hij de doeken in die voor hem liggen. Een dame heeft een tasje vol glinsterende sieraden, bedoeld voor de verkoop. Bij de Dagbesteding Groenelaan pakken de bezoekers de Fancy Fair serieus aan. Zij zijn stuk voor stuk mensen op leeftijd met beperkingen of, zoals ze het zelf liever noemen, uitdagingen.

Geen container

Het idee voor de Fancy Fair kwam van Adriana Kroon. “In oktober word ik 89”, vertelt ze. “Ik merk dat ik ouder word en achteruitga. Ik ben altijd een nette huisvrouw geweest. Daardoor heb ik heel veel mooie spullen die altijd goed onderhouden zijn. Ik wil niet dat die straks allemaal in een container belanden als ik er niet meer ben. Omdat ik het hier zo fijn heb, wil ik nu alvast wat spulletjes aan de dagbesteding schenken”, vertelt ze trots. Zo ontstond het idee voor de Fancy Fair.

Kleding
Thuis heeft Kroon al tassen met mooie kleding klaarstaan. Ook heeft ze de afgelopen weken gewerkt aan het maken van kaarten. “Ik heb er al een stuk of 40”, vertelt ze. “Ik ben zo dankbaar dat ik hier mag komen. De dokter raadde me aan hier naartoe te gaan. Ik twijfelde of het iets voor mij zou zijn. Maar hij had gelijk. Toen ik hier kwam, viel alle last van me af. Alle mensen zijn ontzettend aardig en we worden heerlijk in de watten gelegd. Ik help zelf ook graag anderen, waar ik kan. Ik maak praatjes met mensen en help, indien mogelijk, ook met het opscheppen van het eten.” Zij vindt het organiseren van de door haar bedachte Fancy Fair ook een beetje spannend nu het dichterbij komt. “Maar als je nooit iets durft, kom je ook nergens”, zegt ze. “Het stelt me gerust dat we een afspraak hebben kunnen maken met het winkeltje van het naastgelegen verpleeghuis. Alles wat we overhouden, kunnen we daar naartoe brengen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.