In het kader van Lezers & Schrijver komt de Dan Brown van de Lage Landen Jeroen Windmeijer (foto van Taco van der Eb) op zaterdag 7 september (13.00 uur) naar Libris Venstra. Op 13 augustus verscheen zijn thriller ‘De offers’. Hij komt daarover vertellen hij en zijn boek signeren.

Antropoloog Jeroen Windmeijer (1969) weet feit en fictie met elkaar te verbinden.  Hij vindt witte vlekken in de Bijbelse- en wereldgeschiedenis en kleurt deze in.  Eerder schreef hij de thrillers De bekentenissen van Petrus, Het Pauluslabyrint en Het Pilgrim Fathers Complot.  In ‘De offers’ opent hij de anders zo gesloten wereld van de Boliviaanse hoogvlakten.

Luc en Nayra

Het boek gaat over een gesloten gemeenschap in de buurt van het Boliviaanse Titicacameer, waar in korte tijd drie kinderen worden vermoord. Alles wijst erop dat ze op rituele wijze zijn omgebracht.  De Nederlandse student Luc en zijn vriendin Nayra raken bij de zaak betrokken. Is de uitgestorven gewaande traditie van het kinderoffer nieuw leven ingeblazen?

Moeder Aarde

In Latijns-Amerika is het christendom, dat de rooms-katholieke conquistadores met zich meebrachten, diep verweven met de oorspronkelijke natuurgodsdienst.  De indianen zien Moeder Aard als een zorgzame moeder die de mens overvloed schenkt. Offers zijn nodig om het evenwicht in stand te houden. Maar soms is een wel heel groot offer nodig …Aanmelden niet verplicht, wel praktisch via info@venstra.nl of 020-6419880

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.