Meer dan bij de drie vorige edities betaalt de gemeente dit jaar mee aan de Piano Promenade Amstelveen. Volgens haar draagt zij de helft van de kosten, die in totaal op 2400 euro lijken uit te komen. De door zo’n zestig pianisten verzorgde gratis huiskamerconcerten op 13 oktober beslaan 20 locaties. Daaronder, behalve huiskamers, ook Museum Jan van der Togt en de voormalige Annakerk.

Vooral door de verhuizing uit de Urbanuskerk in Bovenkerk, die door brand werd verwoest, maar daar vond wel twee jaar geleden nog de opening van de promenade plaats. Die wordt nu (vorig jaar ook al) gehouden in de Annakerk, weliswaar sterk door de wethouder van cultuur Herbert Raat sterk gepromoot, maar een vleugel staat er niet. Die moet dus worden ingevlogen en daarmee zijn extra kosten gemoeid. De gemeente subsidieert daarom met, in plaats van de € 615 die zijn vorig jaar gaf, nu met 1200 euro. Een verdubbeling dus.

Lustrum

De Piano Promenade Amstelveen viert volgend jaar zijn eerste lustrum. De vrijwilligers, die er mee beginnen, halen hun inkomsten uit sponsoring en subsidie van gemeente. Volgens Raat draagt het evenement bij aan de actieve en passieve cultuurdeelname in Amstelveen. “Ën het is voor iedereen gratis toegankelijk. Dit soort initiatieven ondersteunen we van harte. Kleinschalige culturele evenementen zoals de Piano Promenade horen bij Amstelveen. De musici die meedoen, zijn overwegend amateurs. Wij dragen er graag aan bij om hen een podium te bieden.”

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.