In het kader van de door stichting Tpodium georganiseerde serie Jazz in de Buurt treedt vrijdag 1 februari (20,00 uur) zangeres Carmen Gomes met haar band op in Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark 10.

De van geboorte Amsterdamse wordt als jazzsinger beschouwd, maar beheerst met haar

Carmen Gomes

sensuele stem vele genres en stijlen. “Het belangrijkste is misschien nog wel dat ze de blues in zich heeft”, zegt de stichting. “Niet alleen omdat ze de blues zingt, maar ook omdat haar stembuigingen doordrenkt zijn van alles waar de blues voor staat.”

Intiem concert

Dit theater seizoen kruipt Carmen Gomes in de huid van Ray Charles, ‘The Genius of Soul’. Zij brengt het verhaal van deze opzienbarende zanger / componist in een intiem concert waarin zijn grootste hits worden afgewisseld met kleine juweeltjes uit zijn brede repertoire.

Songs als ‘Hallelujah, I just love her so’, ‘Georgia on my mind’, ‘I got a woman’, ‘Unchain my heart’, ‘Drown in my own tears’, ‘Let the good times roll’ en ook minder bekende songs.

Samen met haar band doet ze een greep uit de mooiste, meest swingende en succesvolle songs van dit muzikale genie, daarmee balancerend op de rand van Soul, Jazz en Blues.

 De band ‘Carmen Gomes inc.’ bestaat uit: Carmen -zang; Folker Tettero – gitaar; Bert Kamsteeg -drums; Peter Bjornild – contrabas. Zij begrijpen dat er uiteindelijk maar één baas als bepalende factor is: de song zelf.

https://www.youtube.com/watch?v=GKE7GXt5hFI

Carmen Gomes won het Nederlands Jazz Vocalisten Concours en de “Singer of the Year Award” bij het Concours van het Breda Jazz Festival. Ze maakte opnames met het Metropole Orkest, speelde op het North Sea Jazz Festival, het Yokohama jazz festival in Japan, Copenhagen Jazzfestival en trad o.a. op met Louis van Dijk en Eric Vloeimans, Rob de Nijs, Angela Groothuizen en het Goede Doel.  Carmen Gomes Inc. heeft diverse theater tournees gemaakt en 12 albums uitgebracht.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.