De inkomsten voor de gemeente uit buitenreclame waren vorig jaar 75 mille lager dan verwacht. Dat is een kwart minder dan werd geprognotiseerd. Aangenomen wordt dat een vermindering van veertig mille structureel is, omdat het aantal bushokjes daalde van de geplande 155 naar 122.

De overige € 35.000 gederfde inkomsten betreft volgens wethouder Floor Gordon, die de gemeenteraad schreef, een tijdelijke vermindering, omdat reclamevitrines in 2018 wegens werkzaamheden wegvielen. In de begroting van 2019 is dat verwerkt.

Twee bedrijven

De geprognotiseerde inkomsten waren ten tijde van het ondertekenen van de overeenkomsten met twee exploitanten drie ton. Daarvan zou  € 50.000 per jaar binnenkomen via het exploiteren van tweezijdige aankondigingsborden (door de onderneming Hoffman) en € 250.000 voor dat van reclame in bushokjes en op reclamezuilen door Exterion. Van dat laatste bedrag gaat structureel dus € 40.000 naar beneden, wegens vervallen van bushaltes.

Gordon antwoordde in een raadsbrief op in een raadscommissie door Harmen van der Steenhoven van D66 gestelde vragen. Het gebrek aan haltes houdt volgens verband met het feit dat veel dienstregelingen door de vervoersmaatschappijen zijn aangepast. “De structurele jaaropbrengst zal daarmee circa € 40.000 lager liggen dan in de begroting 2019 reeds is opgenomen.”

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.