Behalve kwintet Tinto zegt ook accordeonorkest MADE Amstelveen goede prestaties op het World Music Festival in Innsbruck te hebben geleverd. In totaal deden er twaalf Nederlandse orkesten aan mee.

De beste accordeon orkesten uit heel Europa reizen één keer in de drie jaar af naar Innsbruck. Het festival werd er voor de 13e keer gehouden. De orkesten speelde in  verschillende afdelingen. Accordeon Orkest MADE Amstelveen deed mee in de hoogste afdeling, daar samen met 26 andere orkesten uit heel Europa. Op een schaal van 50 haalde MADE 39,8 punten. In dit veld een heel goede prestatie volgens Robert Baas, de dirigent van het orkest. “Vooraf was ik al heel blij geweest met 35 punten, maar we hebben zelfs nog hoger gescoord, een super prestatie van ons.”

Amstelkerk

De muziekwerken die zij speelden: Brandenburgs concert No.3 van J.S. Bach, en een modern werk, Orawa van W. Kilar. Accordeon Orkest MADE zal nog één  keer optreden tijdens het Amstel concert, een openluchtconcert in Ouderkerk aan de Amstel. Dit zal 30 juni plaats vinden achter de Amstelkerk, Kerkstraat 11 in Ouderkerk aan de Amstel. Aanvang 15 uur, toegang gratis. Naast de eerder genoemde werken spelen zij ook nog muziek van Jenkins en Piazzolla. Ook Kwintetto zal daar optreden, dat volgens de muziekschool ook een zeer mooi resultaat behaalde in Innsbruck.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.