Er zijn zaterdag (15 juni)weer rondleidingen langs bouwprojecten en op deze Dag van de Bouw is tussen 12.00 en 17.00 uur bezoekerscentrum Amstelveen Inzicht open. Samen met Rijkswaterstaat, de Vervoerregio Amsterdam, de gemeente Amstelveen en aannemer VITAL organiseert Metro en Tram op deze dag weer allerlei activiteiten.

Medewerkers tijdens van het bezoekerscentrum kunnen in het informatiecentrum van alles vertellen over de verbreding van de A9, het vernieuwen van de Amstelveenlijn en het Stadshart. Op het Stadsplein is onder andere de grootste zandbak van Amstelveen te vinden en er gaat een zandkunstenaar aan de slag met een zandsculptuur. Bezoekers kunnen hier aan meedoen. Fiets- en bouwplaatsexcursies zijn er ook. Voor kinderen organiseren de gemeente een puzzelspeurtocht.

‘InZicht talks’

Op veel plekken in Amstelveen wordt al gewerkt en ook de komende jaren is de stad nog op de schop. Experts praten mensen graag over bij over de diverse projecten. Aanmelden is niet nodig, wel is het aantal plaatsen beperkt en vol = vol. Het programma in het centrum ziet er als volgt uit: 12.30 – 13.00 uur: De verbreding en verdieping A9; 13.00 – 13.30 uur: De verbreding en verdieping A9; 13.30 – 14.00 uur: Het Stadshart in ontwikkeling’14.00 – 14.30 uur: De Amstelveenlijn in vogelvlucht; 15.00 – 15.30 uur: De Amstelveenlijn in vogelvlucht; 15.30 – 16.00 uur: Het Stadshart in ontwikkeling

Excursies

Er zijn op de Dag van de Bouw twee fietsexcursies: Van 13.00 tot 15.30 uur langs de A9 en van 14.00 tot 16.30 uur langs de Amstelveenlijn. Voor de A9 zijn er vijftien plekken en voor de Amstelveenlijn dertig, waarvan een deel op voorhand te reserveren is. Wie zeker wil zijn van een plek stuurt een e-mail naar inzicht@amstelveen.nl (en vermeldt daarbij naar welke excursie voorkeur heeft). Kaartjes moeten een half uur voor aanvang opgehaald worden in Amstelveen InZicht. Als men niet op tijd is, wordt iemand anders blij gemaakt met het kaartje.

Sportlaan open

Altijd al een kijkje willen nemen op één van de bouwplaatsen? De bouwlocatie Sportlaan is zaterdag open voor publiek. Op het terrein is er van 12.00 tot 17.00 uur onder andere ieder half uur een rondleiding. Per rondleiding kunnen er maximaal 25 personen mee. Vooraf aanmelden is noodzakelijk: via dagvandebouw@vitalinfra.nl. Er is voldoende parkeergelegenheid. Kinderen en mensen met een functiebeperking zijn ook van harte welkom.

Puzzelspeurtocht

Voor kinderen is er naast een supergrote zandbank op het Stadsplein ook een puzzelspeurtocht met vragen over de drie grote projecten. Antwoorden zijn te vinden in InZicht en op het Stadsplein. Ook is er weer een mooie Dag-van-de-Bouw-kleurplaat. De kleurplaten worden uitgedeeld op de basisscholen, zijn op te halen in het raadhuis en Amstelveen InZicht en te downloaden op www.amstelveeninzicht.nl.

Kinderen die hun puzzeloplossing of ingekleurde kleurplaat tijdens de Dag van de Bouw inleveren in InZicht krijgen een schepijsje.

3 REACTIES

  1. Verbreding van de Rijksweg A9 tot een open verkeersgoot met 10 banen asfalt dwars door een ‘groene’ stad van 80.000 inwoners. Amstelveen is waarschijnlijk de laatste stad in Nederland en wellicht Europa waarin dit anno 2020 nog kan gebeuren. Een eeuwige schande, met dank aan de VVD en Rijkswaterstaat.

  2. De enige twee banen die er op de A9 bij hadden mogen komen, waren vrije busbanen. En het hele zaakje ondergronds, natuurlijk, zodat Amstelveen eindelijk een fatsoenlijk groen en leefbaar Stadscentrum had gekregen ipv een brede open verkeersgoot voor individueel autoverkeer, het soort mobiliteit dat al lang tot het verleden had moeten behoren.

  3. Alleen het stikstofverbod*) kan hopelijk onze woonplaats nog behoeden voor de vernietigende mobiliteitsdrang van Listige Cora en VVD.

    *) Programma Aanpak Stikstof. Zoek #PAS op Twitter en Google.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.