Op woensdag 20 september (16.45 uur) is er een bijeenkomst voor vrijwilligers van Better Together Amstelveen (BTA) in het Noorddamcentrum (Noorddammerweg 1) in Bovenkerk. BTA te een samenwerkingsverband van lokale maatschappelijke organisaties tegen eenzaamheid.

Volgens de organisatie kent iedereen wek gevoelens van eenzaamheid, maar wordt het een probleem als het langer blijft.

Deskundigheid  

Het oplossen daarvan vereist maatwerk, meent BTA. Maar veel organisaties die hulp willen bieden zijn wél afhankelijk van vrijwilligers. De bijeenkomst is gericht op training, individuele hulp en activiteiten. BTA pretendeert advies te geven en deskundigheid te bezitten op het gebied van ‘eenzaamheid en verbinding’.

Tijdens deze bijeenkomst leert men welke thema’s aan eenzaamheid raken, zoals positieve gezondheid, rouw en zingeving. Over wat positieve gezondheid vertelt deskundige Clara Mulder. Men kan tijdens die meeting ook andere vrijwilligers / sleutelfiguren ontmoeten. Er is ook een informatiemarkt van alle bij Better Together Amstelveen betrokken instanties. Het programma komt neer op ‘interactieve verdieping’ omtrent eenzaamheid. Men kan soep en een broodje eten, waarna de deskundige aan het woord komt. Opgeven via: https://www.bettertogetheramstelveen.nl/agenda-2/ 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.