Hoe zal een Bibliotheek er over 100 of 1000 jaar uitzien en hoe zag een Romeins fort er eigenlijk uit? Tijdens de zomervakantie organiseert de Bibliotheek Amstelland over dergelijke vragen twee zomerworkshops Minecraft.

De Minecraft zomerworkshops worden gehouden in de vestiging Westwijk op de woensdagen 18 juli en 22 augustus. De eerste gaat over de Bibliotheek van de toekomst (15:00 tot 17:00 uur) en de tweede over ‘Romeins fort’, op 22 augustus van 10:00 tot 12:00.

Kinderen van 8 t/m 12 jaar bouwen samen met een mede-Minecrafter in twee uur tijd een futuristische Bibliotheek of een oud Romeins fort waarbij zij hun fantasie de vrije loop kunnen laten.

Leesgrotten

Vliegende boekenkasten, ondergrondse leesgrotten of betoverde boeken in de Bibliotheek van de toekomst. Een grote muur, een slotgracht, toegangspoort en wachttorens: dit hoort bij een Romeins Fort. Het kan allemaal gemaakt worden.

Het computerspel Minecraft is ongekend populair bij kinderen en jongeren. Met deze ‘digitale LEGO’ kunnen zij in een oneindige wereld naar hartenlust bouwen, alleen of met andere spelers. Minecraft is ook heel goed inzetbaar als educatieve tool. Kinderen trainen vaardigheden zoals ruimtelijk inzicht, creatief denken, samenwerken en ICT-basisvaardigheden.

Kosten

Kosten per workshop: €6 (leden) en €12 (niet-leden). Er kunnen per workshop maximaal 20 deelnemers meedoen. Wie samen met iemand wil, moet vast twee kaartjes bestellen en een berichtje sturen naar h.deinema@debibliotheekamstelland.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.