Bij de HEMA in het Stadshart wordt woensdag 11 juli een voorleesmiddag gehouden. Dat gebeurt bij nog 13 filialen in Noord-Holland. Het is de eerste activiteit van de HEMA Foundation, die vorige week werd gelanceerd.

In 14 HEMA filialen in Noord-Holland lezen medewerkers, winkelmanagers en trouwe klanten op woensdagmiddag een verhaal van Jip & Janneke voor. Daarnaast kunnen kinderen tussen de 4 en 10 jaar samen met hun familieleden aan de slag met taalspelletjes.

De ‘HEMA Foundation’ is een stichting die zich onder andere inzet voor taalvaardigheid (laaggeletterdheid). Goed kunnen lezen en schrijven kan een grote positieve impact hebben op het dagelijkse leven. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen hier grote moeite mee. De HEMA Foundation stimuleert lezen en schrijven door het organiseren en ondersteunen van taalactiviteiten voor jong en oud. Zoals deze voorleesmiddag voor kinderen en hun familie.

 

1 REACTIE

  1. Wat een goed maatschappelijk initiatief van de HEMA. Misschien ook iets voor Bruna?

    Wist u trouwens dat het Taalhuis ook dergelijk soort bijeenkomsten organiseert voor laaggeletterden of mensen die de Nederlandse taal niet goed machtig zijn in de bibliotheek en de Meent? Voor verdere info zie Website Taalhuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.