Genomineerden met wethouder.

Onderwijzeres Tess van der Pol van de Brede School Rembrandt is tot Superjuffie Amstelland 2018 uitgeroepen. Onderwijswethouder Frank Berkhout maakte dat donderdag bekend bij boekhandel Venstra aan het Stadsplein.

Behalve Tess van der Pol waren Vera Bras van Basisschool De Horizon en Pamela Balvert van OBS Piet Hein genomineerd.

De nominatie was voor hen een grote verrassing. De leerlingen hebben de stemformulieren in het diepste geheim ingevuld.
In aanwezigheid van de leerlingen uit hun klas, ouders en collega’s werden Tess, Vera en Pamela in het zonnetje gezet. Zij kregen een oorkonde, een boekenpakket voor de klas, cadeautjes voor hun leerlingen en een boeket. Juf Tess van der Pol mag zich dus Superjuffie Amstelveen en Omstreken 2018 noemen. Voor haar was er naast de oorkonde ook een persoonlijk cadeau.

Vliegen

De verkiezing werd voor de vierde keer door Boekhandel Libris Venstra in samenwerking met de uitgeverijen Unieboek/Spectrum en Ploegsma georganiseerd. Superjuffie is de hoofdpersoon in de boeken van Janneke Schotveld. Een juf die kan vliegen en dieren kan redden.

Mees Kees, uit de boeken van Mirjam Oldenhave, is invalmeester. Gaandeweg leert hij het vak en wordt daarbij geholpen door de leerlingen. Dat leidt tot hilarische situaties.
Kinderen die vinden dat hun juf of meester is te vergelijken met Superjuffie en Mees Kees konden haar of hem in de stemperiode bij Boekhandel Libris Venstra nomineren. Volgend jaar is er opnieuw een verkiezing.

www.venstra.nl

2 REACTIES

  1. Een leerkracht kan natuurlijk heel erg goed zijn, maar ik vind dit soort verkiezingen ook vaak iets niet leuks hebben. Op de scholen waar ik heb gezeten werd vaak de leerkracht van groep 8 bedolven onder de afscheidscadeau’s , terwijl natuurlijk elk lid van het team zich naar beste kunnen heeft ingezet om de kinderen een plezierige schooltijd te bezorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.