De SP wil dat het buitenbad van de Meerkamp open gaat voor ‘winterzwemmen’. Zij heeft schriftelijk B&W gevraagd na te gaan of dat mogelijk is. In het Parool las burgerraadslid Wil Roode dat in Amsterdam het Mirandabad open bleef om buiten zwemmen mogelijk te maken. “Ik dacht gelijk aan Amstelveen”, zegt ze.

Het zou volgens haar ook hier technisch moeten kunnen. Maar uit haar navraag bij directeur Heleen van Ketwich Verschuur van AmstelveenSport bleek dat er een standpijp van Waternet nodig is en het water verwarmd moet worden.

Temperatuur

Want er moet een redelijke temperatuur worden bereikt. “Amstelveen Sport verwacht binnen twee weken open te kunnen zijn”, zegt Roode. Maar er is volgens haar wel financiële steun van de gemeente voor nodig. Roode: “Het zou toch mooi zijn als we als nummer 8 van de meest sportieve steden laten zien dat we het buitenzwemmen in de wintermaanden ook mogelijk maken.”

De SP vraagt sportwethouder Ron Ellermeijer of hij bereid een vergunning te verstrekken voor buitenzwemmen aan Amstelveen Sport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.