Zeven kandidaten strijden gaan woensdag 13 juni op het raadhuis voor een jury strijden om genomineerd te worden voor de kandidatuur van de volgende Amstelveense kinderburgemeester. De jury bestaat uit wethouder Jeugd Frabnnk Berkhout (d66) en de raadsleden Stephanie Schilder (ook D66) en Suzanne Piet van coalitiegenoot PvdA.

De kinderen worden ’s middags ontvangen op het raadhuis waar hen een vol programma wacht. Ze gaan op de foto, maken een filmpje en moeten hun plannen presenteren. Daarna wordt het spannend. De jury trekt zich terug en maakt vervolgens bekend welke drie kandidaten naar de eindstrijd gaan.

De betekend een campagne voeren en aangeven waarom zij juist de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen moeten worden. Anders dan de ‘echte’ burgemeester wordt die namelijk gekozen (wat overigens met burgemeesters overal gebeurt, behalve in Nederland, waar een krankzinnig ingewikkeld systeem is bedacht om tot een benoeming te leiden).

Campagne

Het campagne voeren van de kandidaat kinderburgemeester begint gelijk al de volgende dag, op 14 juni. Vanaf die dag is ook het mogelijk om op één van de drie kandidaten te stemmen via een speciale website, www.kinderburgemeesteramstelveen.nl. Stemmen kan dan tot en met vrijdag 22 juni 0.00 uur.

Op woensdag 4 juli maakt burgemeester Bas Eenhoorn op het raadhuis bekend wie de nieuwe kinderburgemeester wordt. Op 18 juli zal hij of zij officieel worden geïnstalleerd tijdens de vergadering van de gemeenteraad. De nieuwe kinderburgemeester blijft een jaar in functie.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.