Alle zorg- en welzijnsinstellingen waarmee de gemeente een subsidie- of inkooprelatie heeft, kregen een brief van haar waarin erop werd aangedrongen zich ‘zichtbaar’ in te zetten voor de sociale acceptatie, veiligheid en weerbaarheid van lhbti-personen in Amstelveen. Aan hen is gevraagd de procedure te gaan volgen die tot het keurmerk De Roze Loper leidt.

Marijn van Ballegooijen

Dat schrijft wethouder Marijn van Ballegooijen aan de gemeenteraad, die in juli een motie aannam om dat te bewerkstelligen. Er werd in gevraagd aan B&W te onderzoeken wat er nog is om het keurmerk door de instellingen te laten halen en de resultaten daarvan aan de raad voor te leggen. Ook de instellingen voor hulp bij de huishouding ontvingen de brief, schrijft Van Ballegooijen.

Traject

“Inmiddels hebben welzijnsinstelling Participe, zorginstelling Zonnehuisgroep (locatie de Luwte en locatie Zonnehof Bovenkerk) en Stichting Brentano Amstelveen de intentie in 2019 te starten met het Roze Loper traject.”

Volgens de wethouder zijn B&W blij daarmee. Zij gaan alle instellingen die de brief hebben ontvangen vragen in kaart te helpen krijgen wat de redenen zijn waarom de andere instellingen nog niet met het traject beginnen. Er komt een bijeenkomst, die volgens Van Ballegooijen ook een manier is om de instellingen die nu nog niet met dit onderwerp bezig zijn “te inspireren en motiveren, kennis en ervaringen uit te wisselen en samenwerking op dit thema te bevorderen tussen de zorg- en welzijnsinstellingen in Amstelveen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.