Het in een gemeentelijk depot terecht gekomen beeld ‘Drie kleine kleutertjes’ krijgt weer een plaats in de openbare ruimte. Vroeger stond het bij het voormalige Nova College ROC aan de Notenlaan, maar dat is gesloopt. Wethouder Herbert Raat (Cultuur) onthult het beeld vrijdag 27 september tussen 12.00 en 14.00 uur op het driehoekige grasveldje voor de school het Palet, op de hoek van de Benderslaan en de Van der Leeklaan.

Het is eigenlijk te danken aan Karin de Koning van SAKB Ateliers dat het voor Keizer Karel Park zover komt. SAKB staat voor Stichting Amstelveense Kunst Belangen. De Koning schreef vorig jaar een aantal verhalen over de kunstwerken in de wijk Keizer Karelpark. Zie:  http://www.keizerkarelpark.com/verhalen-uit-de-wijk/

Herplaatsing

Tijdens haar speurtocht stuitte zij op het verdwenen kunstwerk ‘Drie kleine kleutertjes’ van de Amsterdamse beeldhouwer Hubert van Lith (1908-1977). Het bleek dus het depot te staan. Platform Keizer Karelpark nam het initiatief tot herplaatsing ervan in de wijk. Vandaar de onthulling dus.

Vrijwilligers van SAKB Ateliers staan met ezels en tekenmaterialen klaar om toekomstige buren van het beeldje en anderen uit te nodigen het beeld na te schetsen. “Het wordt dus een echt Burendagfeestje”, zeggen de organisatoren.

 

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.