Wegens de storm van protesten uit de buurt loopt de uitvoering van de plannen voor een hoog gebouw met appartementen aan de Groen van Prinstererlaan 114 waarschijnlijk vertraging op. De gemeente legde een startnotitie daarvoor ter inzage. De bezwaren naar aanleiding daarvan worden door B&W en eigenaar Forum Capital van het bestaande kantoorgebouw (dat wordt gesloopt) bekeken, schrijft burgemeester Eenhoorn aan de gemeenteraad.

Toen de startnotitie voor het tien verdiepingen tellende gebouw ter inzage lag, is ook een inloopavond gehouden om belangstellen te informeren. De vele bezwaren kunnen tot aanpassingen van de plannen leiden, meldt Eenhoorn aan de raad. Maar hij zegt er wel meteen bij dat B&W nu eenmaal een balans probeert te vinden “tussen de inpassing in de omgeving en de grote vraag naar woningen in onze gemeente”.

Buiten proportie

Het eventueel aangepaste pan en de startnotitie komen pas na de zomer naar de gemeenteraad, die er dan over moet beslissen. Overigens nadat er opnieuw een inspraakronde (met inspraak tijdens een raadscommissie) is geweest. En daarna kunnen de bezwaarden altijd nog naar de rechter lopen.

Zij vinden het gebouw dat aan de rand van het Stadshart dreigt te verrijzen,  te pompeus en vrezen ook nog meer wateroverlast, die nu al in de buurt voorkomt. “Buiten elke proportie”,  noemde een der tegen het gebouw, waarin 290 appartementen moeten komen, gekante omwonenden. Het woongebouw zou 32 meter hoog worden, met daaronder een parkeergarage in twee lagen. Het pand komt te liggen op het terrein van het kantoorpand plus het naastgelegen privé-parkeerterrein. De entree van de parkeergarage komt aan de Burgemeester Haspelslaan.

Duur en middelduur

Woningtypen variëren in grootte, van 40 m2 tot 100 m2 met aanvullend 10 tot 20 penthouses. De verdeling tussen huur en koop is nog niet precies bekend, maar de gemeente eist dat minimaal 50% van de woningen in de middeldure sector wordt gerealiseerd, waarvan dan weer 30% in de lagere middeldure sector (huur tussen € 710 en € 850 per maand, koop onder € 300.000) en maximaal 20% in de hogere middeldure sector (huur tussen € 850 en € 1.000 per maand, koop tussen € 300.000 en € 400.000). De andere helft van de woningen valt in de dure categorie.

 

 

 

1 REACTIE

  1. Hoe gaat het hier nu mee? Het is net als met de Pathé bioscoop: Eerst een hoop kabaal en daarna onheilspellende stilte.

    “In Amstelveen willen we onze bewoners zo vroeg en zo breed mogelijk betrekken bij beleid en specifieke projecten/ onderwerpen,” schrijft de gemeente op haar burgerparticipatieplatform denkmee.amstelveen.nl.

    Goed idee. Nu nog waar maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.