Voor het nieuwe seizoen voor het programma van de Schouwburg Amstelveen is de kaartverkoop inmiddels gestart op www.schouwburgamstelveen.nl

Het programma omvat onder meer optredens in de categorie cabaret van Richard Groenendijk, Patrick Laureij, Daniël Arends, Plien & Bianca, Marc Marie Huijbregts, Veldhuis & Kemper, Dolf Jansen, Tim Fransen, Kasper van der Laan, Lebbis, Martijn Koning, Sanne Wallis de Vries en Rundfunk.

Dans en kinderen

Dansliefhebbers kunnen voorstellingen bijwonen met Igone de Jongh, Introdans, ISH Dance Collective, de Junior Company van Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater en een versie van Het Zwanenmeer van het Ballet van de opera van Tatarstan.

 Ook voor de kinderen is er een theaterprogramma. Juf Roos (2+) beleeft nieuwe avonturen en van Dolf Weerwolfje (6+), naar het boek van Paul van Loon, is een spannende musical gemaakt. In Space Academy Live (8+) neemt astronaut André Kuipers het publiek mee in een buitenaards avontuur, de populaire kinderhelden Ernst, Bobbie en de rest (4-8) komen met een grote Sintshow en voor de allerkleinsten is er Bumba (1+).

College

De populariteit van Theatercollege blijft onverminderd hoog, zegt de schouwburg. Thomas Erdbrink geeft een persoonlijk college over Iran en China expert Ruben Terlou neemt zijn publiek mee op reis naar ‘zijn’ China. In ‘Hoe de fuck vind ik geluk’ leert ‘geluksinspirator’ Thijs Lindhout hoe men in tijden van crisis toch gelukkig kan blijven en Maarten van Rossem analyseert maatschappelijke kwesties.

Toneel

Op toneelgebied kijkt het theater uit naar het familiedrama Festen met o.a. Han Römer, Peter Heerschop en Viggo Waas en de thrillerkomedie Hoog Spel met Nettie Blanken en Trudy Laby. De Verleiders vragen zich in Pandepaniek af wie er profiteert van de coronacrisis en Hajo Bruins schittert in de bestseller Bonita Avenue als de professor. Ook de grote gezelschappen als Het Nationale Theater, Het Zuidelijk Toneel en Mugmetdegoudentand zijn allemaal te zien. Toneelgroep Maastricht speelt, met o.a. Fedja van Huêt en Anniek Pfeifer, Vrijdag van Hugo Claus.

Show

In de categorie show spelen o.a. Simone Kleinsma (met een Personalityshow), wordt de legendarische rockmusical The Rocky Horror Show waarin ‘alles mag’ vertoond (met Sven Ratzke) en ook de met 5 Tony Awards bekroonde musical Titanic te zien naar de wereldberoemde film.

Schouwburg Amstelveen is ook dé plek om een concert bij te wonen, meent de directie. Snelle zorgt voor een feestje in FF tussen ons, de Rootsriders herdenken de geboortedag van The King of Reggae in Marley 75 en de 3JS zorgen met Acoustic Christmas voor een bijzondere kerst. Hoogtepunten dit seizoen zijn de Dutch Eagles met vertolkingen van de gouden Eagles-hits, OG3NE, Jeroen van der Boom, Frank Boeijen, ABBA the music, Top 2000 Live, Dominic Seldis en The John Lennon Songboek.

Kaarten zijn te bestellen op www.schouwburgamstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.