Duister, c.q. satanisch avondje weer in P60. Op zondag 17 juni (16.30 uur) presenteert Diabolica Sonis Show de bands Belphegor en Melechesh met gasten guests. “Een heerlijk duister sfeertje,” vindt P60.

De Oostenrijkse formatie Belphegor is volgens de poptempel één van de meest consistente death / black metal bands. De in ’93 opgerichte groep presenteerde afgelopen oktober het laatste ‘diabolische’ schijfje ‘Totenritual’ in P60. Zondag 17 juni doen ze dit dunnetjes over bij een nieuwe Diabolica Sonis show.

‘Totenritual’ sluit naadloos aan bij het eerdere werk van de mannen, zegt het poppodium. Het elfde album gaat verder waar ‘Conjuring The Dead’ ophield. Frontman Helmuth vertelt: ‘We hebben onze gitaren nu lager gestemd dan ooit, zodat we met deze nieuwe (lage) tonen een unieke wall of sound kunnen bereiken. Het is een frisse uitdaging voor ons en bovendien een interessant experiment.’

Malechesh

De van origine Israëlische band Melechesh ontstond eveneens in ’93 en heeft momenteel Amsterdam als thuisbasis. ‘As Jeruzalem Burns’ kreeg veel media aandacht, nadat de band aangeklaagd werd vanwege ‘duisterse cultactiviteiten’. Na enige tijd naam te hebben gemaakt binnen de underground scène vergaarde de band grote bekendheid met het album ‘Sphinx’ uit 2003. Het laatste project ‘Enki’ is door de vuurkoningen weer volgestopt met het typische Melechesh geluid met oosterse invloeden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.