Omdat het niet in de pastorie van de Amstelkerk te Ouderkerk aan de Amstel kon worden gerealiseerd, wordt de Amstelveense bijdrage van 10 mille voor het Hospice Zuider-Amstel terug gestort. Dat melden B&W aan de gemeenteraad.

Het bedrag was bedoeld als tegemoetkoming voor de opzet en inrichting. Ook Amstelveense inwoners konden van het hospice gebruik maken. Het hospice wilde in het derde kwartaal van 2018 haar deuren openen.

Maar het bestuur van het hospice in oprichting heeft het college laten weten dat de realisatie op zich moet laten wachten.

De Amstelkerk staat wel achter een hospice maar heeft de onderhandelingen over het verhuren van het daarnaast gelegen pand afgebroken. Zij ziet toch maar van de verhuur af. Het bestuur gaat nu op zoek naar een ander pand. Een hospice dichtbij huis is van groot belang, vinden B&W. “De gemeente hoopt dan ook dat het bestuur er snel in slaagt een geschikte plek voor het hospice te vinden.”

2 REACTIES

  1. Nog honderd van zulke ‘meevallers’ en het miljoen voor de aanschaf voor het slooprijpe houten gebouwtje aan de Randwijcklaan 13 is gedekt.

    Die 10 mille waren bedoeld voor opzet en inrichting van het hospice. Daarvan had men net een behoorlijke koffiemachine kunnen kopen.

    @JB, vermeld svp op de voorpagina wat de laatste reacties zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.