Op woensdag 23 mei (20.00 uur) beklimt musicoloog dr. Marcel Zwitser bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg het spreekgestoelte om een lezing te geven over Johann Sebastian Bach. Barokvioliste Iefke Wang zal muziek ten gehore brengen van de componist. 

Aanleiding is de facsimile-heruitgave van de zogenaamde ‘Bach-bijbel’, die van 22 mei tot en met 2 juni het pronkstuk in de winkel zal zijn. Die is daar ook voor een kleine vijf mille te koop.

In het werk van J.S. Bach (1685-1750) speelt de Bijbel een centrale rol. Een groot deel van

Dr. Zwitser

de teksten die hij op muziek zette, is rechtstreeks uit de Bijbel afkomstig. Die lag bij Bach op zijn werktafel en hij voorzag talloze passages van commentaar. Die Bijbel is nu voor iedereen toegankelijk. Van deze volstrekt unieke, driedelige bijbel verscheen onlangs een bijzondere facsimile-uitgave.

Docent

Dr. Marcel S. Zwitser (1970) studeerde muziektheorie en muziekgeschiedenis. In 2012 promoveerde hij aan de Universiteit van Utrecht op een interdisciplinair onderzoek in muziekwetenschap en systematische theologie. Als freelance docent doceert hij cursussen muziektheorie en muziekwetenschap bij o.m. HOVO Amsterdam, Groningen en Zwolle.

Kraayenhof

Iefke Wang

Iefke Wang (1976) voltooide in 2006 haar conservatoriumstudies viool. Daarnaast studeerde ze ook af als doctorandus in Cultuur-en Wetenschapsstudies aan Universiteit Maastricht. In Florence studeerde zij twee jaar aan de Scuola di Musica di Fiesole en ze volgde masterclasses bij o.a. Sayuri Yamagata, Barnabas Kelemen, Rudolf Koelman en Roby Lakatos. Ze is lid van het Sexteto Canyengue en van het Carel Kraayenhof Ensemble. Daarnaast is ze vaste remplacant bij het Holland Symfonie Orkest. Iefke speelt op een oude Italiaanse viool. Ze doceert viool aan de Muziekschool Amsterdam.

De entree bedraagt € 7,50. In verband met het beperkte aantal stoelen wordt geïnteresseerden verzocht zich z.s.m. aan te melden via boekhandelblankevoort@planet.nl  of 020 6455694.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.