Burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Adam Elzakalai van Economische Zaken hebben in het kader van een bedrijventour dinsdag (9 juli) twee ondernemingen bezocht, uiteraard weer, naar gemeentelijk gebruik, zonder media. In de sector van de zakelijke dienstverlening werden BDO Nederland aan de Krijgsman en het ABN AMRO Datacenter bezocht.

Volgens wethouder Elzakalai bezoekt hij regelmatig bedrijven om te zien hoe de gemeente het ondernemersklimaat nog verder kan verbeteren.

Accountancy

Bereikbaarheid, parkeren en ruimte voor ondernemen zijn de vaste gespreksonderwerpen.  Burgemeester Poppens constateert dat veel bedrijven in de stad werken in de zakelijke dienstverlening, zoals makelaars, advocatuur, accountancy, marktonderzoek en organisatieadvies. De bedrijventour begon bij BDO Accountants en Adviseurs. Daar werd, volgens een gemeentelijk persbericht, gesproken over de markt, voor welke branches BDO werkt en over werkgelegenheid. Wat daarover gezegd werd, is niet bekend. Er werken 350 mensen bij BDO Amstelveen en 2700 in totaal in Nederland, wereldwijd 111.000.  “Naast dienstverlening op het gebied van accountancy, audit en fiscaliteit zijn actuele thema’s zoals duurzaamheid, ESG, CSRD erg belangrijk,” vertelde partner Erwin van der Rijt, die ervan overtuigd is met ‘echte waarde voor mens en maatschappij’ bezig te zijn.

Datacenters

Het ABN AMRO-datacenter is een fysieke locatie waar bankgegevens worden bewaard. Moderne datacenters zijn in korte tijd enorm veranderd. Banken worden steeds digitaler. De traditionele infrastructuur van fysieke servers op kantoor is verschoven naar virtuele netwerken die toepassingen en werkprocessen ondersteunen. Chief Technology en Innovation Officer Carsten Bittner vertelde dat zijn datacenter zo duurzaam mogelijk opereert door onder meer op het dak 827 zonnepanelen te leggen en gebruik te maken koude-warmteopslag.  “Het datacenter is cruciaal voor een stabiele dienstverlening voor onze klanten”, schijnt Bittnet tegen de bestuurders te hebben gezegd.

3 REACTIES

  1. Fijn dat het gezag ook is geweest bij het resterende gedeelte van de middenstand in Waardhuizen en hoe zij het probleem van een verdwenen supermarkt voor de ouderen mogen oplossen of moeten zij ook allemaal digitaal inkopen gaan doen? 🤮🤮🤮🤮
    Leve het autistische gezag.!!!!!

    • Niet netjes om de burgemeester op zijn autisme te pakken. Daar kan hij niets aan doen. Die aandoening is een welkomstgeschenk als je lid wordt van de VVD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.