Aan het jubileum van de  25 jaar bestaande en door homoseksuelen opgerichte Gay Pride is in Amstelveen veel aandacht besteed. De door de LHBTI+-gemeenschap geïntroduceerde zogeheten regenboogvlag wapperde niet alleen bij het gemeentehuis.

Bij het tot Brentano behorende restaurant Bij Klaasje werd zondag, de dag nadat eigenlijk de Pride in Amnsterdam zou plaatsvinden, een ‘roze diner’ aangeboden. Alle gerechten waren roze van kleur. Roze zalm was het hoofdgerecht.

OV

Overigens lieten ook de openbaar vervoerders zich niet onbetuigd in de Vervoerregio Amsterdam, waartoe Amstelveen behoort. Een tram van het GVB, twee bussen van Connexxion en een van EBS reden in regenboogkleuren. In Amstelveen rijden o.a. de bussen van Connexxion rond. Dat blijft zo tot de volgende Pride, in 2022.

Behalve de kleuren is ook het woord ‘welkom’ in diverse talen op de vervoermiddelen te vinden. Mensen met een andere seksuele geaardheid dan de hetero’s zijn dus welkom. De regenboog-bestickering wordt door de Vervoerregio betaald. Met wil laten zien dat ook het openbaar vervoer er voor iedereen is, ongeacht zijn seksuele geaardheid.

De regenboog werd volgens de Bijbel door God gegeven ter bekrachtiging van Diens verbond met de mensen, die nooit meet te zullen vernietigen door water en bevatte zeven kleuren ( rood, oranjegeelgroenblauwindigo en violet), één meer dan de zeskleurige regenboogvlag van de LHBTI-gemeenschap, die zich kennelijk niet op de Bijbel wil baseren.

Foto: bus van Connexxion

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.