Buitenplaats Wester-Amstel aan Amsteldijk-Noord blijkt dezer dagen bezocht te zijn door burgemeester Tjapko Poppens. De gemeente meldt dat hij samen met voorzitter en rentmeester Søren Movig van de stichting J.Ph.J.F. Lisone een wandeling maakte door de tuin. De stichting is eigenaar van het pand, waar voorheen Groengebied Amstelland huisde.

Sinds vorig jaar huurt de Amsterdamse participatiemaatschappij MKB Fonds het.

 Langdurig

 Dat bedrijf sloot met de stichting een langdurige huurovereenkomst. Het park bleef daarbij overigens open voor publiek. En ook de vrijwilligersactiviteiten van de Stichting Vrienden van Wester-Amstel gingen door, hoewel die zich tegenwoordig voornamelijk in de buitenlucht afspelen. Exposities en concerten in het achterhuis werden door de verhuur aan MKB afgeblazen.

Het Groengebied verhuisde inmiddels, na dertig jaar op Wester-Amstel te hebben gezeten, naar het tot kantoor ongebouwde woonhuis op speelboerderij Elsenhoven. De nieuwe behuizing was het eerste gasloze pand van Amstelveen, zei wethouder Floor Gordon bij de symbolische overdracht van de sleutel aan beheerder Henk Meuleman en voorzitter van het Groengebied Joyce Langenacker.

 Zeventiende eeuw

Het MKB Fonds is gevestigd Amsterdams grachtenpand, dat net als Wester-Amstel uit de 17e eeuw dateert.  De verhuizing naar Wester-Amstel had er mee te maken dat de hoofdstad volgens de directie steeds moeilijker is te bereiken en in wezen dicht slibt.

Søren Ludvig Movig zei eerder blij te zijn met de nieuwe huurder.  De stichting zegt te streven naar een duurzaam beheer van Wester-Amstel, het behoud van de toegang voor het publiek en een blijvende betrokkenheid van vrijwilligers en familie.

De buitenplaats Wester- Amstel werd gesticht in 1662 door Nicolaas Pancras, burgemeester van Amsterdam. Zij is het oudste groene monument van Amstelveen.  Het park is open voor bezoekers op werkdagen van 9:00 tot 16:30 en in de weekenden van maart tot oktober van 12:00 tot 16:30. Voor meer informatie: kijk op www.westeramstel.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.