Mini Art Masterclasses heten die happenings. Kunstenares en docente Júlia dos Santos Baptisa geeft er een paar op woensdag 18 (13.00 uur) en donderdag 19 augustus. Ze worden gehouden in Ateliers 2005 aan de Van Weerden Poelmanlaan en zijn speciaal voor  kinderen van 9 tot en met 13 jaar bedoeld.

Die worden eerst in een kringgesprek uitgedaagd nieuwsgierig te zijn, waarbij zij wat leren over bewegen, kunst, fotografie en het gebruik van materialen.

Foto’s

Om vervolgens de gaan schetsen en schilderijen of fotograferen. Daarna volgt ter afsluiting een presentatie van de werken en een nabeschouwing. Meer info op juliadossantosbaptisa.com.

Julia dos Santos Baptisa houdt zich al jaren bezig met onderwijs op het gebied van kunst en cultuur aan kinderen, jongeren en volwassenen. Die educatie dient volgens haar belangen van iedereen. Een samenleving die vrijheid wenst voor iedereen heeft naar haar mening kunst en cultuur nodig. “Kunst kunnen we combineren met lichamelijke inspanning en natuur, opdat kinderen iets aangeboden krijgen dat uitdaagt, moeite kost en verrijkend is.” Juist in Amstelveen ziet zij daar veel mogelijkheden voor. De gemeente heeft volgens haar kunt- en cultuureducatie hoog op de prioriteitenlijst staan. “In gesprek mat kunstenbaars, scholen, cultuurinstellingen en raadsleden praten B&W over een langere termijnvisie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.