‘Wraoh’ heet het prentenboek voor kinderen van 3 tot 6 jaar, dat Amstelvener en taaldocent Willem Janssen en vluchteling Tadele Maru samen maakten. Een kort verhaal over de taal die ieder kind kan leren, namelijk de ‘leeuwentaal’.

Janssen ontmoette Maru aan de VU, waar de eerste docent is en Maru de cursus Nederlands voor anderstaligen volgde. De laatste vertelde dat hij tekende en schilderde. Zijn  werken ziende, kwam bij Janssen de gedachte op samen een boek te maken. Hij had een aantal kinderverhalen en vroeg Maru of hij die wilde illustreren.

Tweede boek

Intensieve samenwerking, die zij trouwens nog lang willen voortzetten, volgde. Een tweede boek staat op stapel, alsmede een uitgave met vertaalde Ethiopische sprookjes. Mahu komt zelf uit Ethiopië en kwam vandaar als politiek vluchteling naar Nederland. In zijn geboorteland hoorde hij bij de top van de kunstenaars, maar los daarvan studeerde bij Voedingsmiddelentechnologie en werkte hij aan de universiteit van Bahir Dar als docent.

Janssen werkt naast zijn docentschap als muzikant en tekstschrijver en maakte onder meer liedjes voor anderstaligen, die op zoel Nederlandse als Vlaamse taalscholen worden gebruikt.

De opbrengst van het boek ‘Wraoh’ (10,95 in de boekhandel) gaat naar Mahu, die na de zomer wil beginnen met zijn studie Levensmiddelentechnologie aan de universiteit van Wageningen, waarvoor hij onder meer een nieuwe computer nodig heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.