Hoe zeer de openheid van de gemeente dramatisch afneemt, bleek zaterdag opnieuw. Bij de vorige Amstelveense veteranen-dag werden de media ook gevraagd, zaterdag werd die in het geheim gehouden in restaurant Colijn in Bovenkerk. Burgemeester Tjapko Poppens was wel bij die besloten bijeenkomst en schijnt gezegd te hebben dat de gemeente veel waarde hecht aan lokale veteranen, zoals zij achteraf als gebruikelijk meldt in een persbericht. Amstelveen heeft zo’n 170 veteranen.

Sinds vorig jaar heeft Amstelveen een veteranenperkje met witte anjers in het Broersepark, als blijk van waardering en erkenning aan de Amstelveense veteranen.

Landelijk

Het schijnt deze keer geen storm te hebben gelopen. Wegens het beperkte aantal aanmeldingen ging een bijeenkomst in het raadhuis niet door en koos de gemeente voor een lunch, waar dertig veteranen en hun partners elkaar toch konden ontmoeten. De Nederlandse Veteranendag vindt, na twee jaar corona, op zaterdag (25 juni) weer plaats op het Malieveld in Den Haag. Dit landelijke evenement is bedoeld om de meer dan 100.000 Nederlandse veteranen te bedanken voor hun inzet voor de vrede, nu en in het verleden.

Landelijke erkenning en waardering zijn belangrijk, geeft burgemeester Poppens volgens de gemeente gezegd. Maar hij vond het volgens het persbericht ook belangrijk dat veteranen de erkenning krijgen van mensen uit hun directe omgeving. “Zij hebben een verhaal te vertellen.” Jammer dat de media dat verhaal niet mochten horen. Poppens zou ook gezegd hebben dat veteranen ons land op een geweldige manier hebben gediend en soms met risico voor eigen leven zich ingezet voor vrede, vrijheid en veiligheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.