Het, in tegenstelling tot andere media, van de gemeente en andere sponsoren financiële steun ontvangende MijnAmstelveen heeft een nieuwe website. In het najaar komt daar een speciaal digitaal platform over Duurzaamheid bij. Daarin  komt nieuws over dat onderwerp in Amstelveen en regio, schrijft de lokale politicus Ben Westendorp van AVA (Actief voor Amstelveen) die in de redactie zit.

Hij beschouwt wat in het najaar gebeurt als een primeur.  “Wij worden het eerste nieuwsplatform in Amstelveen dat een aparte website gaat wijden aan Duurzaamheid.”

Vrijwilligers

De eerste website MijnAmstelveen gaat maandag (2 augustus) de lucht in. De negen vrijwilligers van de website, zeggen dat die overzichtelijker en toegankelijker wordt en meer functies krijg. Niet alleen het ‘nieuws van alle dag uit Amstelveen’ staat op de site, maar ook een Uitagenda en ‘Columns en BLOGS van onder meer onze Amanda Ten Cate’, meldt de uit vrijwilligers bestaande redactie. In 2012 startte de site, waarvoor een stichting werd opgericht, op voornamelijk initiatief van een kort daarna gepensioneerde welzijnswerker. Doel: ‘positief’ lokaal nieuws vergaren. “Dit nieuws publiceren wij overzichtelijk zowel in rubrieken maar ook verdeeld over 14 wijken. Zo is snel nieuws op onderwerp te vinden maar ook te zien wat er in je eigen wijk gebeurd is.”

Sportkrant

De site claimt dat zij niet alleen nieuws brengt, maar onderwerpen belicht ‘die bewoners van Amstelveen bezighouden’, zoals verkiezingen of corona. Daarnaast werkt MijnAmstelveen sinds enige tijd met het door politicus Michel Becker (ook van AVA) opgezette blad AmstellandSport.

De tweede website van de organisatie zal “MijnduurzaamAmstelveen.nl” heten. “Hier willen wij opnieuw met onze ervaring een duidelijke indeling brengen waar artikelen en informatie over duurzaamheid, circulaire economie, en natuur eenvoudig terug te vinden zijn.  Beide sites worden via een link aan elkaar gekoppeld”, zegt zij.

Sponsoren

Sinds 2012 waren de sponsoren:  Provincie Noord-Holland, Gemeente Amstelveen, Buurtkamer Keizer Karelpark, AmstelIdee, MEE Amstel en Zaan, Wijkplatform Buitengebied Amstel, Stadsdorp Elsrijk, Rabobank Amstel en Vecht, Stichting Theo Jansen MOC, Stinak en Amstelveen Fonds.

Met het geld kon de website up to date worden gehouden, geeft de vrijwilligersorganisatie toe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.