In een complex van 87 huurappartementen en uitbreiding van het Grand Hotel Amstelveen voorziet het bestemmingsplan De Kegel, dat B&W ter vaststelling aan de gemeenteraad voorleggen. Overigens loopt er nog een bezwaarprocedure tegen voornemens van de bouwer, maar die hebben volgens de gemeente niets met het bestemmingsplan te maken.

Het nieuwe bestemmingsplan maakt het mogelijk van restaurant Nice (voorheen Het Geregt) en het bowlingcentrum twee appartementengebouwen te maken, met respectievelijk 17 en 18 flats. Het bowlingcentrum blijft overigens wel behouden.

Middelduur

Het Grand Hotel Amstelveen wordt deels vernieuwd en uitgebreid met maximaal veertien hotelkamers en vergader- en horecafuncties, waarin ook restaurant Nice een plek krijgt. Naast het Grand Hotel Amstelveen komen 52 appartementen. Driekwart van de in totaal 87 huurappartementen valt volgens de gemeente in het middeldure segment, de overige in het dure. De helft met een huur tot maximaal circa 950 euro en rest gaat 1160 euro (prijspeil 2021) per maand kosten.

Samenspraak

De gemeente, Netjes Beheer en omwonenden zijn lange tijd in overleg geweest over de veranderingen op het terrein van De Kegel en ook over de verkeersontsluiting, zegt de gemeente. Bij behandeling door de gemeenteraad van de startnotitie zegden B&W toe voor het bestemmingsplan ‘waar mogelijk’ aan geuite bezwaren tegemoet te komen.

Dat resulteerde volgens de gemeente in sommige aanpassingen in het bestemmingsplan , zoals minder inkijk (meer privacy), inpandige balkons, meer afstand tot bestaande woningen en een bouwlaag minder.

Bezwaren

Maar een deel van de afspraken hoort volgens haar niet in een bestemmingsplan thuis, zoals het aanbrengen van groen op eigen terrein van eigenaar Netjes en de mogelijkheid voor omwonenden aan de Hugo de Vriesweg hun woningen op grondgebied van De Kegel via de Bovenkerkerweg te kunnen blijven bereiken. Die afspraken met omwonenden leggen zij en de ontwikkelaar onderling schriftelijk vast. Volgens de gemeente vinden de omwonenden dat in voldoende mate aan hun bezwaren wordt voldaan. Zij zouden volgens haar bereid zijn hun aanmerkingen op het ontwerpbestemmingsplan in te trekken, zodra de afspraken tussen hen en de ontwikkelaar schriftelijk zijn vastgelegd. Zover was het overigens nog niet, toen B&W besloten het plan aan de raad voor te leggen.

\Nationaal Tennis Centrum

Ontwikkelaar en eigenaar Netjes Beheer startte in 2016 met het plan het gebied rond De Kegel gefaseerd te transformeren naar een nieuw en hoogwaardig gebied voor vrijetijdsbesteding, wonen en werken. Vooruitlopend op het bestemmingsplan De Kegel kon het Nationaal Tenniscentrum (NTC) worden gerealiseerd. Het NTC is eind 2019 geopend met aan (top)tennissen verbonden faciliteiten en een halfverdiepte parkeergarage.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.