Zoveel belang stelling was er voor de lezing van Anneke Bulk, bestuurslid van de Vereniging Historisch Amstelveen (VHA), dat er teveel mensen op af kwamen om die allemaal een p[laats te bieden in de Parkkamer Patrimonium, die voorheen Uiterton heette.

“Een grote groep mensen moest naar 17 juni worden verwezen, de datum waarop de lezing nogmaals gegeven”, meldt de organisatie.

Volgeboekt

Bulk vertelde hoe een nat moerasgebied, via ontstaan van de rivier de Amstel uiteindelijk Ouder-Amstel en Nieuwer-Amstel, nu Amstelveen, zijn gegroeid. Overigens is de bijeenkomst op zaterdag 17 juni ook al volgeboekt.

Kaarten

Velen bleven na afloop binnen en buiten napraten, melden de organisatoren. Een belangrijk discussiepunt schijnt te zijn geweest hoe men vaker bijeenkomsten over de historie van Amstelveen en andere onderwerpen kan houden. Buiten werden historische kaarten bekeken, waarop te zien is hoe middels een dijkdoorbraak de basis is gelegd van heempark De Braak, waarin nu Parkkamer Patrimonium ligt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.