Op woensdag 3 mei start de organisatie Mantelzorg & Meer een achtdelige cursus ‘Rouwmantel’ voor mensen die rouwen om het verlies van hun dierbare, voor wie zij langere tijd hebben gezorgd.  Acht woensdagen dus, weer tijdens kantoortijd evenwel, van 10.00 tot 12.00 uur.

De cursus wordt gegeven op 3, 10, 24, 31 mei, 14, 21, 28 juni en 5 juli bij Mantelzorg & Meer aan de Bouwerij 4d. Naast een ervaren rouwtherapeut is er een medewerker van Mantelzorg & Meer aanwezig, meldt de organisatie. “Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.”

Overlijden

Opnieuw inhoud geven aan het leven na het overlijden van een naaste valt niet mee en zeker niet na een lange periode van zorg, meent de organisatie. “De cursus ‘Rouwmantel’ maakt mantelzorgers bewust van wat het zorgen met ze heeft gedaan en kan ook helpen om het rouwproces beter te begrijpen.”

Inhoud

De inhoud van de cursus omvat dat deelnemers samen mooie – en minder mooie – herinneringen ophalen en de gelegenheid krijgen ervaringen uit te wisselen. Verder wordt informatie gegeven en de cursus is vooral gericht op het doorbreken van isolement en het verminderen van gevoelens van eenzaamheid en zinloosheid. Daarnaast (her)ontdekken en vergroten deelnemers hun eigen kracht en regie. De cursus is bestemd voor ex-mantelzorgers die wonen in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn en in Ouderkerk aan de Amstel. Meer informatie opvragen en aanmelden kan via de website http://mantelzorgenmeer.nl, info@mantelzorgenmeer.nl.

1 REACTIE

  1. Hé, ik geef een cursus Vork vasthouden. Dan leer ik jou hoe jij je vork kunt vasthouden.

    Momenteel bereid ik een cursus ‘boodschappen doen’ voor. Daarin wordt jou helemaal uitgelegd hoe je boodschappen kunt doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.