De gemeente begint in september in Kostverloren Noord-Oost met betaald parkeren met vergunning. Dat heeft volgens haar als doel de leefbaarheid, bereikbaarheid en veiligheid in wijken te waarborgen.

Het is in wezen door Amsterdam gekomen, waar overal betaald parkeren geldt en velen hun auto over de grens zetten. Maar ook in Amstelveen speelt het zogenaamde waterbed-principe: Men parkeert steeds meer in gebieden waar nog niet betaald parkeren is ingevoerd.

Parkeerdruk

Uit metingen bleek volgens de gemeente dat de parkeerdruk in Kostverloren Noord-Oost dusdanig hoog is dat er betaald parkeren ingevoerd kan worden. De parkeerdruk voldoet aan het door de gemeenteraad vastgestelde beleid voor de invoering van betaald parkeren. “Wij ontvangen regelmatig meldingen van inwoners over de parkeerdruk in dit gebied”, zegt verkeerswethouder Herbert Raat. Volgens hem kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan als automobilisten rondjes rijden door woonwijken op zoek naar een parkeerplek. “We voeren in steeds meer gebieden betaald parkeren in, zodat er genoeg gelegenheid is voor Amstelveners te kunnen parkeren in de eigen straat en voor hun bezoek.”

85%

Om betaald parkeren in te kunnen voeren, moet de parkeerdruk minimaal 85% zijn in een gebied van minimaal 40.000m2. In een aantal straten in Kostverloren Noord-Oost is die lager dan dit percentage, maar deze straten worden wel meegenomen om te voorkomen dat door de olievlekwerking de parkeerdruk ook hier onacceptabel wordt.

Bezoekersvergunning

Voor automobilisten zonder parkeervergunning gaat een maximale parkeerduur gelden van 2 uur. Bewoners kunnen een bezoekersvergunning aanvragen voor hun bezoek, zodat zij voor een langere periode en tegen een gereduceerd tarief kunnen parkeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.