Ooit was hij voorzitter van de GroenLinksfactie in de gemeenteraad. Daarna werd Axel Boomgaars wethouder van Ouder-Amstel nu heeft hij die functie in Hoorn, samen met vertegenwoordigers van twee lokale partijen (Hoorn Lokaal en Eén Hoorn), de VVD, D66 en het CDA. Daarnaast is hij voorzitter van de in 2004 opgerichte wethoudersvereniging.

In die functie sprak hij maandag, overigens samen met anderen van organisaties die betrokken zijn bij de lokale overheid, met Koning Willem-Alexander.

Gezag

Aan zijn uitlatingen op sociale media is dat hem kennelijk goed bevallen. Hij praatte over het vertrouwen tussen overheid en inwoners. “Dat overkomt mij niet elke dag”, zegt hij. “Onderwerpen als de verhouding stad-platteland tot institutioneel vertrouwen en maatschappelijk onbehagen kwamen langs.” Ooit bij zijn afscheid van de Amstelveense gemeenteraad liet hij doorschemeren dat hij die eigenlijk maar een klef zooitje vond. Het jammere is dat hij het pas bij zijn afscheid zei en of hij er na vele gemeentelijke jaren nóg zo over denkt is niet bekend.

Het gezag van de overheid staat onder druk, signaleerde hij. Overigens vond hij het ‘een groot voorrecht’ met de Koning te praten, hoewel hij dat naar zijn zeggen niet met ‘meel in de mond’ wilde doen. “De Raad voor het Openbaar Bestuur spreekt over het belang van investeren in betrouwbaarheid, betrokkenheid en bekwaamheid van de overheid. Dat punt heb ik over proberen te brengen.”

Pluim

Hij gaf als GroenLinkser een pluim aan de Koning. Die had zich naar zijn mening goed voorbereid. Verder was hij ‘geïnteresseerd en ontspannen zichzelf’ is zijn oordeel. “Mooi dat hij uit eigen beweging wil werken aan het versterken van de rechtsstaat, juist in zijn rol als staatshoofd.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.