Zorgelijk, noemt de gemeente het de laatste in de stad sterk stijgende aantal coronabesmettingen. De GGD Amsterdam-Amstelland zegt dat in de week van 15 tot en met 21 maart 272 Amstelveners positief zijn getest, tegen 168 de week ervoor.

In Amstelveen stijgt op dit moment het aantal besmettingen verder dan in omliggende gemeenten. Omgerekend naar aantal besmettingen per week per 100.000 inwoners was er in Amstelveen sprake van 296. In Amsterdam en Ouder-Amstel respectievelijk 222 en 262. Het risiconiveau voor Amstelveen wordt volgens de gemeente door de GGD omgeschreven als zeer ernstig.

 Gratis testen

Snel testen blijft een effectief middel om verspreiding van het virus tegen te gaan, zegt zij. ‘Daarom is het goed dat de coronatestbus van de GGD terugkeert.’

De bus staat van maandag 29 maart af tot en met zondag 18 april op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan. Inwoners met lichte klachten kunnen zich dagelijks tussen 9:00 en 12.00 uur en van 12.45 tot 16:00 uur gratis laten testen, zonder afspraak. Men wordt wel verzocht thuis te blijven totdat men de uitslag krijgt. Mensen die in contact zijn geweest met iemand met corona kunnen zich bij klachten of na vijf dagen ook laten testen.

 Maatregelen

De besmettingen met het coronavirus nemen niet alleen in deze regio maar in het hele land toe. Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen en op de intensive care stijgt eveneens. Daarom heeft het kabinet het huidige pakket maatregelen verlengd. Alleen de avondklok valt van 31 maart af een uur later (om 22.00 uur). Meer informatie over de maatregelen is te vinden in het nieuwsbericht Maatregelen tegen corona blijven gelden van de Rijksoverheid.

 Vaccinatie

Op dit moment krijgen mensen vanaf 75 jaar een uitnodiging voor de coronaprik. Het RIVM stuurt de uitnodigingen niet allemaal tegelijk, dus niet iedereen krijgt de brief tegelijk. Meer informatie over het vaccineren op de website van de GGD Amsterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.