Vijf eerder al aangekondigde energiecoaches zijn er nu, die huiseigenaren en huurders online tips geven over energiebesparende maatregelen in hun woning. Over kleine kostenbesparende activiteiten en de subsidies die men daarvoor kan krijgen.

De vrijwilligers zijn opgeleid door het Energieloket Amstelveen.

Ledverlichting

Volgens wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid) motiveren energiecoaches in de wijk andere inwoners en inspireren zij hen om aan de slag te gaan met duurzame maatregelen. “Inwoners met vragen over ledverlichting, radiatorfolie of andere (kleine) maatregelen in huis kunnen een afspraak inplannen met de coach.”

Boek

Inwoners die meer willen weten over de mogelijkheden energiezuiniger en comfortabeler te wonen kunnen een afspraak inplannen via regionaalenergieloket.nl/amstelveen. Wegens COVID-19 vinden de gesprekken voorlopig telefonisch of online plaats.

Inwoners die zelf opgeleid willen worden tot vrijwillige energiecoach, kunnen zich aanmelden op regionaalenergieloket.nl/amstelveen. Hij of zij gaat dus voor gemeente aan de slag gaat en moet daarom een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De kosten daarvoor worden vergoed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.