Op  Goede Vrijdag (2 april) wordt in een muzikale dienst in de Kruiskerk een light versie van Bachs Matthäus Passion uitgevoerd, in combinatie met Nederlandse poëzie. Van 18.30 uur af is een livestream met goede geluidskwaliteit te volgen via www.kerkdienstgemist.nl (Amstelveen, Kruiskerk) of via een link op de website van de Kruiskerk, www.kruiskerk-amstelveen.nl

Er mogen dit jaar wegens de coronabeperkingen geen toehoorders komen. Honderden uitvoeringen van de Matthäus Passion zijn er in andere jaren overal in ons land te horen.

Gedichten

In de voorbereiding op Pasen 2021 gaat alles anders. In de Kruiskerk brengt Het Bach Ensemble Amsterdam een deel van de Matthäus, de zeven mooiste aria’s en recitatieven en enkele prachtige koralen. Vocale solisten zijn Elvire Beekhuizen (sopraan), Elsbeth Gerritsen (alt) en Michiel Meijer (bas). Neerlandica Bettine Siertsema verbindt de muzikale onderdelen met elkaar via gedichten die op een andere manier dan de muziek menselijke emoties laten horen, die gevoeld worden bij verraad en liefde, bij wanhoop en woede, bij angst en verlatenheid.

Omdat koren momenteel niet mogen zingen, worden de koralen door bovenstaande solisten en tenor Jeffrey Iongh gezongen. Ieder is van harte genodigd om de livestream te volgen of naderhand de opname te zien en te horen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.