De Voedselbank heeft een nieuwe voorzitter. Dat is Willem Loonen (foto), die Annick Visser opvolgt. Hij is 66 jaar. Visser heeft twee en een half jaar leiding gegeven aan de organisatie.

Zij had het voorzitterschap destijds indertijd ad interim aanvaard, maar mede door corona bleef zij al langer aan dan gepland. Visser hoopt Loonen de komende tijd in te werken en zegt graag betrokken te willen blijven bij de Voedselbank.

Energie

Willem Loonen zegt veel affiniteit met het doel van de Voedselbank te hebben. “Ik haal mijn energie uit het geven van steun en informatie aan mensen die het moeilijk hebben zodat zij keuzen kunnen maken die bijdragen aan hun ontwikkeling en empowerment,” zegt hij.

De meeste functies die hij vervuld heeft, hadden naast een bedrijfskundige een belangrijke sociale component. Hij werkte onder meer voor de Nederlandse Invaliden Sportbond, sociale werkvoorziening en het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn. Bestuurlijke ervaring heeft Loonen opgedaan bij o.a. het Rode Kruis, Kunstuitleen en de NIS. Op het ogenblik is hij ook actief bij Humanitas.

De vrijwilligers hebben volgens het bestuur alle vertrouwen in hem.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.