Oplichters met babbeltrucs verontrusten de SP, bleek woensdag uit vragen die fractievoorzitter Patrick Adriaans in de gemeenteraad stelde. Zij deden frequent pogingen ouderen slachtoffers van hun praktijken te maken in aanleunwoningen bij Klaasje Zevenster en Nieuw Vredeveld, zei hij.

Volgens hem worden die oplichters steeds geraffineerder. “Nu wordt er al eerst gebeld en daarna komt men met een pakketje langs waar dan 1 euro voor gepind moet worden.”

Pakkans
De pakkans, waarnaar Adriaans vroeg, houdt volgens burgemeester Tjapko Poppens verband met het aantal aangiften. Opnieuw betoogde hij dat men vooral aangifte moet doen van pogingen tot misdrijf. Het beleid van de gemeente is er op gericht samen met de politie en maatschappelijke organisaties babbelaars in een buurt te traceren.

Veiligheidsbeleid

Veiligheidsbeleid en preventie zijn voor de gemeente belangrijk, zei hij. Hij betoogde dat wijkagenten pas na aangifte gericht kunnen zien of zij de daders kunnen pakken. En dat de gemeente aan aansluit bij een tegen de oplichters gerichte campagne van  het Rijk. “Maar ik weet niet wie het slachtoffer is als geen aangifte wordt gedaan”, zei hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.