Zaterdag (24 mei) vond in de Bibliotheek aan het Stadsplein de tweede editie van de Taalparade plaats. Ruim 300 kinderen en ouders bezochten die om via een dag vol verhalen, muziek, dans en spel de taal centraal te plaatsen in al haar vormen.

De Taalparade werd georganiseerd door Buurtkamer KKP, Hestia Kinderopvang, KinderRijk, Drongo platform voor meertaligheid en de Bibliotheek Amstelland.

Burgemeester

Met de Taalparade laten ze zien hoe meertaligheid verrijkt, verbindt en bijdraagt aan een stevige basis voor de toekomst. Burgemeester Tjapko Poppens opende de voorstelling van ‘Sjors en Ruud’, een van de vele taalactiviteiten. Tijdens de Taalparade konden bezoekers meedoen aan interactieve voorstellingen, creatieve workshops en leerzame activiteiten.

MEMO

Hoogtepunten waren onder meer de theatervoorstellingen Sjors en Ruud’, de muzikale MEMO-sessies voor de allerkleinsten, een feestelijke bijeenkomst rond prinses Arabella en de ouderbijeenkomsten over meertalig opvoeden. Ook waren er taaldetectives, quizspellen, dansworkshops en activiteiten van Dutchclub. De burgemeester deed mee met verschillende activiteiten.

Taalplezier

Om taalplezier voor alle gezinnen in Amstelveen en omstreken toegankelijk te maken werd de Taalparade gehouden, een concept van Drongo en op verschillende plekken in Nederland uitgevoerd. In Amstelveen vond het evenement zaterdag voor de tweede keer plaats, ditmaal in de Bibliotheek aan het Stadsplein. De eerste editie werd een maand geleden in de Buurtkamer KKP gehouden, in een wijk waar vele talen worden gesproken, en trok meer dan 150 gezinnen. De tweede editie borduurde daarop voort en trok nog meer enthousiaste gezinnen. Verschillende bezoekers van de eerste editie waren zo enthousiast dat ze de tweede keer ook kwamen.

Meertaligheid

De grote opkomst en positieve reacties bevestigen volgens de  bibliotheek dat er behoefte is aan  ‘laagdrempelige, verbindende evenementen’ rondom taal en opvoeding. “Met de Taalparades willen we kinderen, ouders en organisaties laten ervaren wat de kracht van meertaligheid is en hoe eenvoudig het kan zijn om die in te zetten,” zegt Hans Hardeman namens het Drongo platform. Ook volgens programmamaker Hiske Deinema van de Bibliotheek helpt meertaligheid kinderen bij hun taalontwikkeling. “Ouders spelen daarin een sleutelrol”, zegt ze. “Lees je voor in je moedertaal, dan geef je je kind een stevige basis – ook voor het leren van nieuwe talen.”

Meer informatie

Wie meer wil weten over de Taalparade of over wat de Bibliotheek Amstelland doet op het gebied van meertaligheid en taalontwikkeling kan kijken op: www.debibliotheekamstelland.nl/campagnes/taalparade.html

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.