“Ik wens dat onze moeder een mooie echte pruik krijgt vanwege kaalheid door de ziekte alopecia areata. Dat verdient ze”, zei één van de dochters. Het wenscomité van de Wensbank van Ziekenhuis Amstelland bracht hen in contact met Stichting Pruijck. Deze week zochten ze samen met hun moeder op de locatie van de stichting, het Pruijcken Kabinet in Bussum, een mooie pruik uit.

De dochter, die om redenen van gevoeligheid liever anoniem wil blijven, vertelt: “De impact van alopecia op het sociale leven van onze moeder is groot, maar dankzij deze pruik staat ze weer stralend en vol zelfvertrouwen in het leven.”

Stichting Pruijck

Het betekent volgens de dochter heel veel voor de moeder. “En daarmee ook voor ons”, zegt ze. “We hebben onze moeder weer terug.” Jolanda en Nanette, vrijwilligers van Het Pruijcken Kabinet, horen regelmatig hoeveel een pruik betekent voor mensen die met haarverlies kampen door chemotherapie, alopecia of om andere redenen. Het Pruijcken Kabinet zamelt pruiken in van mensen die ooit een pruik hebben aangeschaft en deze niet meer nodig hebben. Deze pruiken geeft de stichting weer een tweede leven door ze door te geven aan mensen die (tijdelijk) een pruik nodig hebben.

 Vrijwel ongedragen

Die pruiken zijn vaak weinig of zelfs helemaal niet gedragen. De gevers zijn blij dat ze hiermee andere mensen een stuk blijer kunnen maken. Stichting Pruijck werkt uitsluitend op afspraak zodat iedereen volle aandacht en privacy krijgt. www.pruijck.nl

 Wensbank

Sinds vorig jaar siert de wensbank de hal van Ziekenhuis Amstelland. Dit kunstwerk is ontworpen door ontwerper Piet Cohen uit Amstelveen en gemaakt door de creatievelingen van Werk- en Dagcentrum Middelpolder van Stichting Ons Tweede Thuis. Patiënten, medewerkers en bezoekers kunnen wensen in de wensbank achterlaten of online een wens indienen. Periodiek worden door Ziekenhuis Amstelland en WISH3 de mooiste wensen vervuld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.