B&W blijken dinsdag een werkbezoek aan de stichting StartSolutions te hebben gebracht waarmee AmstelveenSport, het voormalige sportbedrijf, sinds kort samenwerkt. De stichting zegt integratie van nieuwkomers in Amstelveen te bevorderen en (sport)activiteiten in de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan te organiseren om isolement tegen te gaan. In de hal heeft de stichting ook het beheer van de sportkantine op zich genomen.

Tijdens het zogenoemde ‘werkbezoek’ van B&W ontmoette dat college onder meer voorzitter Bert Heeren van StartSolutions en directeur Heleen van Ketwich Verschuur van Amstelveen Sport.

Taal

StartSolutions is ontstaan door nieuwkomers zelf. Na te zijn geholpen door Vluchtingenwerk zijn die op zichzelf aangewezen en lopen ze vaak tegen dingen aan zoals het invullen van formulieren, het goed zich eigen maken van de Nederlandse taal, het vinden van sociale contacten om isolement tegen te gaan en meer van dat soort zaken.

Win-win

De samenwerking van de stichting met Amstelveen Sport is een win-winsituatie, vindt StartSolutions. Die stichting, die geen winstoogmerk heeft, kan voor nieuwkomers bijvoorbeeld taalcursussen en sportactiviteiten regelen. Anderzijds beheert zij de sportkantine voor AmstelveenSport. Zij zorgt voor bezetting achter de bar en de catering voor sporters.

B&W vroegen haar mee te denken met het nieuwe beleid rond inburgering, dat dit jaar ontwikkeld gaat worden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.