Over de bebouwing aan Landtong is wordt door de gemeente een informatieavond gehouden in wijkcentrum De Bolder aan Groenhof 140 op maandagavond 21 september. Wegens de coronaregels is geen vrije inloop mogelijk, maar men kan zich aanmelden per e-mail bij projectondersteuner Niels Wendel, tot uiterlijk 14 september. Zijn e-mailadres is n.wendel@amstelveen.nl, met vermelding van adres en telefoonnummer. Na deze datum is het niet meer mogelijk om zich aan te melden.

Aan Landtong komen een nieuwe brede school en 160 koop- en huurflats in de middeldure sector. De bedoeling is dat eerst de school wordt gebouwd, waarvoor de basisscholen De Horizon en de Akker en het in een inmiddels gesloten school gevestigde kinderdagverblijf De Stoel worden gesloopt. Ook staat er nu een gymzaal. De scholen worden in de toekomst in één gebouw gehuisvest.

Appartementen

Daarna komen de appartementen er, waarvan minder dag de helft (45%) in het middeldure lage segment. Negentig woningen van zestig vierkante meter worden verhuur voor € 900 per maand, dertig even grote woningen worden verkocht voor € 255.000 en veertig (80 vierkante meter) gaan weg voor € 340.000. De prijzen staan in de startnotitie die vorig jaar door de gemeenteraad werd vastgesteld. De hoogte van de gebouwen varieert van 14 tot 17 meter.

Zienswijze

Het ontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan van de voorziene bebouwing en inrichting van het gebied liggen van 3 september af zes weken ter inzage. In die periode kan men dus bezwaar (tegenwoordig zienswijze geheten) maken tegen de plannen. Daarna gaan de stukken ter besluitvorming naar de gemeenteraad.

Wethouder Floor Gordon (ruimtelijke ordening) vindt dat gebied een kwaliteitsslag kan gebruiken. “Dat geven we met een nieuwe brede school, een schoolplein met een groene uitstraling, buitenspeelvoorzieningen, een nieuw fietspad én nieuwe woningen”. Naar verwachting kan in 2024 woningbouw starten. Het plangebied van de beoogde ontwikkeling ligt aan Landtong en Kringloop tussen Groenhof en de Bovenkerkerpolder.

Opvang

Het nieuwe schoolgebouw kan, inclusief kinderdagopvang en buitenschoolse opvang, veel compacter worden gebouwd dan nu het geval is, meent de gemeente. Zo ontstaat ruimte om woningbouw te realiseren, met behoud van de groen- en buitenvoorzieningen die het gebied nu ook kenmerken.

Basisscholen De Akker en De Horizon, kinderopvang en een gymzaal zijn voorzien in één gebouw onder één dak aan de noordzijde van het plangebied met daarbij een royaal schoolplein. Ten opzichte van de concept startnotitie is het bouwvlak van dit schoolgebouw na inspraak 10 meter verschoven richting Landtong. Dit wordt meegenomen in het bestemmingsplan. Centraal in het gebied zijn sportvoorzieningen voorzien die nu ook in het gebied aanwezig zijn, zoals een onverhard trapveld en een verhard veld.

Tijdsblokken

Om het aantal belangstellenden op 21 september kan met zich voor diverse tijdsblokken aanmelden: 18.30 – 19.00 uur, 19.00 – 19.30 uur, 19.30 – 20.00 uur, 20.00 – 20.30 uur en 20.30 – 21.00 uur.

Na afloop van de reactietermijn worden alle zienswijzen bekeken en het plan daardoor mogelijk aangepast. Reacties met antwoorden worden opgenomen in een Nota van Beantwoording, die B en W vervolgens samen met het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan ter besluitvorming voorleggen aan de gemeenteraad. Zoals het er nu naar uit ziet start de bouw van de brede school in 2022 en is deze in 2024 gereed. Daarna kan de woningbouw starten. Bij vragen over het project kan men contact opnemen met de projectleider via het telefoonnummer (020) 540 49 11 of per e-mail via bouwprojecten@amstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.