Wie een regenton aanschaft en plaatst vóór zondag 17 november kan een bijdrage van 50 euro bij de gemeente aanvragen.  De SDG-werkgroep (Sustainable Development Goals) van de gemeenteraad stelt de subsidie ter beschikking. Het was Goed voor Amstelveen (GVA) die daar ooit mee kwam in een verkiezingsprogramma. SDG is een uitvinding van de VN en bestaat uit zeventien ‘doelen’.

Inmiddels behoort GVA tot de coalitie, omdat die de twee zetels kon leveren die de VVD verloor bij de verkiezingen.

Planten

Maar ook de gemeenteraad vindt het blijkbaar belangrijk concrete maatregelen te nemen, zegt fractievoorzitter Jet Smit van coalitiepartij VVD. En raadslid Ewa Petiet van oppositiepartij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) zegt hetzelfde. Beiden zijn ambassadeurs Leefbaarheid in de gemeenteraad. Zij vinden dat men de leefomgeving moet aanpassen bij het veranderende klimaat en dat een regenton daarbij past. Daarmee hebben zij het hart geraakt van wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid, volgens wie ook de gemeente zich inzet om onze leefomgeving toekomstbestendig te maken. “Zo zorgen we dat Amstelveen beter weerbaar is tegen enorme hoosbuien en extreme droogte. Een regenton levert een belangrijke bijdrage. Die zorgt voor de opvang van schoon regenwater en kan gebruikt worden voor planten in perioden van droogte.”

Beperkt

De actie loopt dus tot en met zondag 17 november. Er is een beperkt aantal regentonnen, dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Op is op. Een regenton plaatsen is een makkelijke manier om regenwater op te slaan. In droge periodes kan, zoals de wethouder zei, het regenwater gebruikt worden om planten in de tuin of binnen mee water te geven. Regenwater is zacht en daar houden planten van, zegt de gemeente. Een extra voordeel is dat het regenwater drinkwater bespaart en daarmee geld.

Meer informatie en de voorwaarden zijn te vinden op: Regentonnenactie 2024 (Nationale Klimaatweek) – Rainproof Amstelveen (amstelveenrainproof.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.