‘Fit between Paintings’ noemt Museum JAN de ludieke protestactie op woensdag 19 januari. JAN doet me aan de landelijke actie van musea onder de naam ‘Museum Gym’.

“Morgen doen we onze deuren even open”, zegt directeur Marieke Uildriks. Museum JAN doet namelijk me aan een ludiek protest voor het heropenen van de musea. Musea kunnen als culturele doorstroom locaties veilig open Van bezoekers wordt steun in de vorm van een fysieke / zwetende bijdrage gevraagd.

Doorstroomlocatie

Zij kunnen naar morgen naar Museum JAN om aan hun (mentale) fitheid te werken. “Krijg een gratis full body of power workout tussen de schilderijen van Sam Drukker. Geschikt voor alle leeftijden”, zegt het museum.

Kunst en cultuur dragen volgens Uildriks zeer bij aan een gezonde samenleving, maar daar wordt helaas in de besluiten van het kabinet niet altijd rekening me gehouden. Daardoor mochten de commerciële doorstroomlocaties 15 januari weer open, maar moesten de culturele doorstroomlocaties gesloten blijven.

“Laat samen met Museum JAN en alle andere deelnemende musea zien aan de overheid dat we veilig open kunnen en dat cultuur er toe doet”, zegt het museum.

Aanmelden

Men kan zich aanmelden voor de lessen door te mailen naar info@museumjan.nl. Verwacht wordt dat men een eigen matje of handdoek meeneem. Het programma ziet er als volgt uit.

10:30 – 11:30 Full body & mind workout – deur Barbara Brinkhuis @mokum.fit
12:00 – 13:00 Full body & mind workout – door Barbara Brinkhuis @mokum.fit
16:00 – 17:00 Power & Art workout – door Vita Bresser @vitaalfit @artbyvie

Lees meer over deze actie op Museum.nl en de Museum Vereniging

2 COMMENTS

  1. Zo te lezen is het goed voorbereid, wat doet vermoeden dat het college hier weet van heeft en het ook toestaat. Tot voor kort hield men de rijen nog gesloten bij de landelijke partijen, maar nu de gemeenteraadsverkiezingen er aan komen wordt het even wij (Amstelveen) tegen zij (Den Haag) om de gunst van de kiezer te winnen. Jammer dat daar toch nog veel mensen intrappen.

  2. Hoe je er ook over denkt over die lockdown. De musea in Amstelveen kunnen best open met reserveringen, zowel Cobra als JAN zijn geen Rijksmuseum waar je vaak over de hoofden kunt lopen. Het wordt tijd dat men eens met die lockdown op maat gaat werken. Een stel zwetende ,puffende en hijgende mensen bij elkaar slaat nergens op. Ik neem aan dat die sportscholen over genoeg inventiviteit beschikken om allerlei activiteiten in de buitenlucht te organiseren. Dit is bewust het randje van de maatregelen opzoeken enkel om wat stemmetjes te winnen te winnen. Idiote vertoning!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.