De versoepelingen in de coronamaatregelen voor de sport betekenen onder meer dat zwemmers weer welkom zijn in het zwembad De Meerkamp. De openstelling is weer als vóór de lockdown. “We zijn zaterdag meteen open gegaan”, zegt  directeur  Heleen van Ketwich Verschuur van AmstelveenSport. “Ons team heeft hard gewerkt zodat we zaterdag meteen open konden. Het geeft enorm veel energie om weer zwemmers in het water te zien. Of het nu gaat om zwemlessen, recreanten of deelnemers aan de aquagym.”

De gemeente deelt haar vreugde. Sportwethouder Rob Ellermeijer: “Natuurlijk gelden er nog enkele beperkingen, maar het belangrijkste is dat iedereen weer in staat is binnen en buiten te sporten.”

Sector

De versoepelingen die het kabinet vrijdag aankondigde houden in dat iedereen weer binnen en buiten kan sporten onder toepassing van de geldende regels. “Goed dat alle binnen- en buitensportlocaties weer open kunnen. Naast gezond bewegen betekent sport ook elkaar ontmoeten. In deze tijd van corona en eenzaamheid is sporten nog belangrijker dan anders. Daarbij kan de sector ook laten zien dat iedereen zich aan de voorwaarden van openstelling van de sport kan houden,” zegt Ellermeijer.

Toegangsbewijs

Er gelden nu voor de binnen- en buitensport geen restricties meer betreffende openingstijden en groepsgrootte, al dient er wel rekening te worden gehouden met de anderhalve-meter-regel die verplicht is als die de sportbeoefening niet in de weg staat.

Voor de binnensport is vanaf 18 jaar wel een coronatoegangsbewijs vereist, bij de buitensport geldt dat voor bepaalde voorzieningen binnen. Kleedkamers, douches en toiletten zijn open. Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten. Onderlinge wedstrijden zijn binnen en buiten toegestaan binnen de eigen sportvereniging: anderhalve meter afstand houden is niet verplicht als dat door de aard van de sport niet mogelijk is. Publiek is niet toegestaan en de sportkantines zijn alleen geopend voor afhaal.

Zwemmen

Voor het zwembad geldt dat 100% van de capaciteit van een zwembassin of afzonderlijke ruimte mag gebruikt worden, waarbij 1,5 meter afstand houden verplicht is. Kinderen tot 18 jaar hebben geen coronatoegangsbewijs nodig. Ouders mogen hun kinderen helpen met omkleden. Zij moeten een coronatoegangsbewijs laten zien.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.