Met een knipoog naar de al 25 jaar niet meer verreden Elfstedentocht, organiseert AmstelveenSport nu de ‘elfparkentocht’ voor wandelaars. Deelnemers kunnen er, net als bij de Elfstedentocht, een ‘kruisje’ mee in de wacht slepen. Men kan op eigen gelegenheid wandelen van maandag 17 januari tot en met donderdag 17 februari.

De 11 parkentocht is een winterwandeltocht, volgens AmstelveenSport in het teken van de Elfstedentocht.

Drie kwartier

De wandelaars wandelen 11 keer een tocht van ongeveer drie kwartier. Na afloop van de wandeling halen ze een stempel voor op de stempelkaart bij één van de drie stempelposten in de Van der Hooplaan. Als de stempelkaart vol is, kan deze van dinsdag 8 februari af ingeleverd worden bij AmstelveenSport, Sportlaan 25, en ontvangt de wandelaar het unieke elf parkentocht kruisje. Iedereen die het leuk vindt om te wandelen, kan meedoen. Men loopt – geheel zelfstandig – elf keer een tocht van ongeveer drie kwartier.  Binnen de huidige coronaregels is het overigens toegestaan met z’n tweeën buiten te wandelen op 1,5 meter afstand. Afspreken met een wandelmaatje kan via de besloten facebookgroep: AmstelveenWandelt (https://www.facebook.com/groups/2086536684842390)

 Startlocaties

Er zijn elf startlocaties, waar men zich kan melden en dan een tocht maken van ongeveer drie kwartier vanaf de aangegeven plek. Let op: het kan zijn dat de locaties niet open zijn. De startlocaties zijn: Westend, Westwijkplein 3; Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1; Openlucht theater, De Ruwiellaan 20; MOC, Lindelaan 75; Het Pluspunt, Smeenklaan 1; VOKA gebouw, Vierlingsbeeklaan 24; Ontmoetingscentrum de Meent, Orion 3; Oude dorp, Kastanjelaan 21; Villa Randwijck, Catharina van Clevepark 10; Gemeentehuis, Laan Nieuwer Amstel 1; De Bolder, Groenhof 140.

De stempelkaart kan worden gedownload via de website van AmstelveenSport. https://amstelveensport.nl/11-parkentocht/. Kan men die niet zelf printen, dan ligt deze klaar bij de stempelposten. Aan het eind van de wandeling halen deelnemers een stempel bij een van de drie stempelposten. Volle stempelkaart dus inleveren bij AmstelveenSport, Sportlaan 25 om het 11 parkentocht kruisje te ontvangen. De stempelposten zijn: Slager Fred van Ingen, Groenteman Bos en Bakker Renzema; allen aan de Van Der Hooplaan.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.