Oud-voorzitter van de Amstelveense afdeling van de PvdA Ronny Naftaniel (75) heeft zijn waardering uitgesproken voor het vissersdorp Urk dat volledig het antisemitisme veroordeelt. Hij zei dat tijdens een maandag en dinsdag gehouden  Joods Congres op Schiphol. Eerder had hij na 45 jaar zijn lidmaatschap van  de partij opgezegd, omdat de GroenLinks-PvdA fractie in de Tweede  Kamer vond dat de Israëlische president niet mocht komen bij de opening van het Holocaust Museum in Amsterdam.

Het congres op Schiphol (Hilton Hotel) was georganiseerd door de European Jewish Center of Information (ECJU), waarvan Naftaniel vicevoorzitter is.

Herzog

“De hele gemeenteraad van Urk heeft zijn hartverwarmende steun aan Israël en de Joodse gemeenschap in een motie uitgesproken”, zei hij. Overigens kwam Amstelveen niet verder dan een verklaring tegen antisemitisme, die overigens niet door de SP werd ondertekend. Aanleiding was dat een Amstelveense Joodse vrouw in haar eigen huis door andere vrouwen voor kindermoordenares werd uitgescholden, omdat zij een dochter had die als dienstplichtige in het Israëlische leger zat.

In de motie van de raad van Urk staat Joden en Joodse instellingen welkom zijn zich in het dorp te vestigen. Naftaniel, wiens vader een Duitse Jood was die de Holocaust in Nederland overleefde, maakt zich grote zorgen over de toenemende Jodenhaat. Hij herhaalde dat het logisch was dat de president Herzog bij de opening van het Nationaal Holocaust Museum was.

Inlichtingen diensten

Naftaniel maakt zich ook zover over het feit dat Nederlandse inlichtingendiensten jarenlang bepaalde Joden hebben bespioneerd en over het lot van Joodse studenten aan Nederlandse universiteiten, sinds Israël in oorlog is met Hamas in Gaza. Hij prees Urk, dat Israëlische vlaggen hees na 7 oktober.

4 REACTIES

  1. In Israëlische vlag staat een racistisch symbool dat niet-Joden uitsluit als volwaardige burgers van de Joodse staat.

    Of Israëliërs in bepaalde dorpen of stadswijken mogen wonen hangt af van hun afkomst. Hetzelfde geldt voor trouwen, bouwvergunningen, militaire dienst, het mogen rijden op bepaalde wegen, etc.

    Israël is een racistische apartheidsstaat die zijn oorspronkelijke bevolking op koloniale en genocidale wijze uitbuit, onderdrukt en uitmoordt omdat zij niet Joods zijn.

  2. Hamas is een terreurorganisatie en Israël gedraagt zich momenteel zo ,enkel en alleen vanwege wat orthodoxe oorlogsmisdadigers in de K’ach en soortgelijke partijtjes en de positie van Netanyahu.
    Overigens heb je ook in het westen ,zeker in de VS, genoeg ultraorthodoxen christenen die ook de mening zijn toegedaan dat Israël het uitverkoren volk is en dat derhalve alles goed gepraat mag worden.

  3. Israël moet het hebben van kritiekloze steun, zoals die van Urk. Mensen die nadenken, beseffen dat wat Israël doet en nastreeft niet juist en niet houdbaar is. Het zionistische project is een nu al 76 jaar durende oorlog tegen de niet-Joodse bewoners van het historische Palestina. Die oorlog is niet te winnen, omdat hij onmenselijk en onrechtvaardig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.