Vanaf deze week kan iedereen met een digitale vraag terecht op de ‘Digitale Inloopuren’ in de VodafoneZiggo winkel aan de Rembrandthof 25. Van dinsdag tot en met vrijdag staan medewerkers van het telecombedrijf van 10.00-12.00 uur klaar om persoonlijke hulp te bieden. 

Begin dit jaar introduceerde VodafoneZiggo de ‘Digitale Dinsdag’, een wekelijks inloopspreekuur in vier geselecteerde winkels. Na deze proef breidt het telecombedrijf het spreekuur nu uit naar Amstelveen.

Inclusie

Vooral ouderen ervaren vaak angst en onzekerheid bij het gebruik van digitale apparaten. Onderzoek van Innovation Inc. toonde vorig jaar aan dat velen van hen naar telecomwinkels stappen voor hulp, vooral als ze geen familie in de buurt hebben.

Tijdens de Digitale Inloopuren hebben medewerkers extra tijd om klanten en niet-klanten, waaronder ook veel ouderen, te helpen met digitale vragen. Onderwerpen variëren van het instellen van een groter lettertype op een telefoon tot het downloaden van apps en PDF’s. Medewerkers helpen ook met vragen over UEFA Europees voetbal kijken. Vanaf nu streamen niet-Ziggo-klanten namelijk wedstrijden van Nederlandse clubs met de Ziggo GO app.

Europees voetbal

Dit voetbalseizoen zijn de voetbalwedstrijden in de UEFA Champions League, de UEFA Europa League en de UEFA Conference League exclusief te zien bij Ziggo Sport. Voetballiefhebbers zonder Ziggo of Ziggo Sport Totaal kunnen de voetbalwedstrijden van de deelnemende Nederlandse clubs en de finales gratis streamen via de Ziggo GO app. Aanmelden is eenvoudig. Indien gewenst helpen de winkelmedewerkers van VodafoneZiggo in Amstelveen tijdens de Digitale Inloopuren.

Gespecialiseerde hulp 

Medewerkers in Amstelveen zijn inmiddels getraind om digitale vragen te beantwoorden en weten hoe ze in voorkomende gevallen kunnen doorverwijzen naar instanties in de buurt. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat ouderen de gespecialiseerde hulp krijgen die ze nodig hebben, bijvoorbeeld bij complexe vragen over bankzaken of DigiD. Bovendien kunnen ouderen gekoppeld worden aan initiatieven die hen ondersteunen bij het leren van digitale vaardigheden, zoals het gratis lesprogramma Welkom Online.

1 REACTIE

  1. Niet meer dan normaal dat die digiboeren bijdragen aan de oplossing van dit probleem. Wat dat betreft mogen ze wel meer bijdragen, zoals een mobiel ontwikkelen voor lichtdementerenden. Die laatste zijn er geweest , maar weer uit de handel genomen. Het bracht de aso-club in digiland blijkbaar te weinig op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.