Minny Mock

Van schrijfster Minny Mock wordt op dinsdag 12 juni (20.00 uur) bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg haar nieuwe verhalenbundel ‘Rijkdom: Joodse naoorlogse verhalen’ gepresenteerd. Het boek is verschenen bij Amphora Books.

De titel verwijst naar de koosnaam die de hoofdpersoon van haar moeder krijgt. Het verhaal speelt zich af in het Joodse milieu van Suzette, wier ouders als kleine zelfstandigen in hun levensonderhoud voorzien met het fabriceren van lakens, slopen, theedoeken en borstrokken.

In het dagelijks leven van het gezin en het omringende milieu vormt het gemis aan familieleden een indringend en aangrijpend gegeven. Ook de overige verhalen in deze bundel zijn nauw verweven met de vervolging tijdens de oorlog en het pogen om een zo gewoon mogelijk naoorlogs leven vorm en inhoud te geven.

Nagelwater

Minny Mock werd op 4 mei 1945 als Minny Degen geboren in Zwitserland, waar haar ouders in 1942 vanuit Nederland naartoe waren gevlucht. Ze groeide op in Amsterdam, studeerde culturele antropologie aan de UvA, en emigreerde in 1985 naar Israël. In 2006 promoveerde ze aan de Hebreeuwse Universiteit op een studie over het fenomeen van het orthodox worden, gepubliceerd onder de titel: Ba’alot Teshuvah: The Dynamics of Becoming Orthodox – Dutch Jewish Women Returning to Judaism and How Their Mothers Felt About It (2009). In 1979 maakte Minny Mock haar literaire debuut met de bundel Nagelwater, verhalen die gesitueerd zijn in diverse Joodse milieus in het naoorlogs Nederland. In 1983 volgde de roman Tussenstop.

Geïnteresseerden voor de presentatie kunnen zich aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.