De vierde editie van het evenement ‘Schakers van Formaat’ wordt zaterdag 9 juni weer op het Stadsplein gehouden. Wethouder Ron Ellermeijer van sport opent het evenement ’s morgens om 10.30 uur. Een van de deelnemers is Ajax-verdediger Joël Velrman, die tot de enthousiaste schakers behoort. Aan hem wordt ook het eerste exemplaar van jeugdboek ‘Simon de Schaker’ van Joyce van der Meijden uitgereikt door Nederlands schaakkampioen Loek van Wely.

Tegen hem neemt Joël Veltman het op evenals tegen Jan Timman en Hans Böhm. Die topschakers spelen ieder tweemaal met grote schaakstukken op twaalf borden van 4 x 4 meter tegen huis- en clubschakers uit Amstelveen en wijde omgeving. Elk team bestaat uit twee à drie personen. Zij mogen onderling overleggen, zonder gebruik te maken van schaakcomputers of andere elektronische hulpmiddelen.

Van Wely  speelt ’s middags om 13.00 uur, evenals Hans Böhm en rond 15.15 uur treden Jan Timman en weer Van Wely aan. Timman speelt  ook ’s morgens om 10.45 uur.  Hans Böhm ook.

Hoofdsponsors zijn het Coöperatiefonds van de Rabobank en de gemeente. Schaakvereniging KLM Pegasus ondersteunt de organisatie.

Naast de presentatie van het jeugdboek ‘Simon de schaker’ zijn er ook speciale schaakborden voor jonge kinderen.

Om 17.45 uur vindt de prijsuitreiking plaats op het Stadsplein, gevolgd door een borrel voor de deelnemers, sponsoren en genodigden. De organisatie verwacht weer veel publiek op het Stadsplein. Wie een of meer partijen wil spelen, kan zich melden bij Maarten Langen, tel. 06 – 203 70 225, e-mail maarten@infostop.nl

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.